Εκείνο που επιβάλλεται να κάνουν, είναι να «νικήσουν» τον κακό εαυτό τους

Δημήτρης Μπούζας05 Οκτωβρίου 2024

Θα μπορούσε κανείς ακούγοντας η διαβάζοντας τα σχόλια που διακινήθηκαν χθες, είτε αυτά προερχόντουσαν από τις βαθυστόχαστες αναλύσεις «ειδικών» του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ, είτε από γνώμες απλών οπαδών του Δικέφαλου, να σχηματίσει εντύπωση και άποψη ότι μια υποβόσκουσα κρίση στους πρωταθλητές, επικεντρώνει τις ευθύνες της στο τρίγωνο (διοίκηση, κόουτς, παίκτες). Οι ευθύνες αυτές στην συγκεκριμένη περίπτωση μοιράζονται, με τα κριτήρια να ποικίλουν κατά περίσταση, από τη στιγμή που οι περισσότεροι καταθέτοντες την γνώμη τους, δεν έκαναν τίποτα άλλο, από το να επιβεβαιώνουν μία πρόσφατη προφητεία τους για το ενδεχόμενο να βγει το τρένο από τις γραμμές του. Κάτι που βέβαια το τονίζουν με το κλασικό και στερεότυπο: «Εγώ αυτό σας το είχα πει στο δικό σας ραδιόφωνο πριν από καιρό» ή «το είχα αναφέρει στο διαδίκτυο». Μερικοί εξ αυτών βρήκαν και την ευκαιρία να ξανασταυρώσουν όποιους ήθελαν μέσα από το «τρίγωνο των ευθυνών».

Προσπερνώντας για ευνόητους λόγους αυτό το πανηγυράκι των συνήθως αλληλογρονθοκοπούμενων τις περισσότερες φορές απόψεων που ακολούθησε την μεγάλη ευρωπαϊκή απογοήτευση και προσεγγίζοντας το… «από εδώ και πέρα τι γίνεται», μένουμε σε αυτό που επιβάλλεται να σταθούν με ιδιαίτερη προσοχή (το τονίζουμε), οι έχοντας την ευθύνη για την πορεία της ομάδας. Μια ευθύνη που προβάλει σε αυστηρό και επικίνδυνο φόντο, η οποία επικεντρώνεται μονοδιάστατα στο αυριανό παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα και σε μία από τις πλέον εχθρικές – για αδιανόητους λόγους – έδρες του Δικέφαλου.

Το πως έφτασαν τα πράγματα σε αυτό το ακραίο σημείο, είναι κάτι για το οποίο τοποθετήθηκαν με ξεχωριστή ευκρίνεια και με αντίστοιχο θάρρος και εμπεριστατωμένα, συγκεκριμένοι εκπρόσωποι της ενημέρωσης, οι οποίοι δυστυχώς αποτελούν και την μειοψηφία στον χώρο.

Πάμε όμως στα τρέχοντα και ζέοντα, τα οποία δεν αφήνουν περιθώριο για παραπανίσιες κουβέντες και επαναλαμβανόμενες δικαιολογίες προσέτι και δικαιολογημένους αφορισμούς. Στη Λειβαδιά αύριο οι πρωταθλητές Ελλάδας δίνουν ένα παιχνίδι από τα πλέον κρίσιμα της χρονιάς. Όπως τα έφερε η μοίρα, η γκαντεμιά και η ανικανότητα, με ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα χαθεί η επαφή με έναν χώρο (ρετιρέ), στον οποίο πρέπει να παραμείνει πάση θυσία η ομάδα. Και θα καταρρεύσει η ψυχολογία, η οποία επίσης απαιτείται να παραμείνει όρθια και να ενισχυθεί για την ακόμη πιο δύσκολη συνέχεια. Παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας λοιπόν, απέναντι στην ομάδα του Κομπότη – με ότι σημαίνει αυτό το τελευταίο – και σε συνδυασμό με τον ορισμό ενός διαιτητή (Βεργέτης) περίεργου και σχετικά άπειρου. Το ζητούμενο λοιπόν στην προκειμένη περίπτωση, αφορά το τι πρέπει να κάνουν ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Απλά… «να κερδίσουν τον κακό εαυτό τους». Και όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν από μόνα τους.

Η 7η αγωνιστική συμπεριλαμβάνει εκτός από τον σημαντικό αγώνα της Λειβαδιάς και τη μεγάλη μάχη του ΟΑΚΑ, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Με τους ερυθρόλευκους να παρουσιάζονται πλέον φαβορί, από τη στιγμή που είναι σε καλύτερο φεγγάρι, αλλά και που τους δίνεται το δικαίωμα να αγωνιστούν σε… ουδέτερο γήπεδο. Δυστυχώς για τους πράσινους, δεν προνόησαν να κρατήσουν έστω για μια χρονιά ακόμη την έδρα τους, μέχρι να στρώσουν την ομάδα τους και δίνουν στους αντιπάλους τους ένα σοβαρό πλεονέκτημα. Η ΑΕΚ μάλλον θα περάσει από το Αγρίνιο (εύκολα ή δύσκολα) παρά τις όποιες άλλες προβλέψεις ποντάρουν στο αξιόμαχο σύνολο του Πετράκη. Όσο για το Άρης – Λαμία: Καραμπινάτος άσος. Κάτι που δεν χρειάζεται να το αιτιολογήσουμε.

ΥΓ: Αν δεν μας απατάει η μνήμη, η προχθεσινή ήττα εξόργισε σε τέτοιο σημείο τον μεγαλομέτοχο, ο οποίος προέβη σε κάτι το οποίο δεν συνηθίζει. Επέβαλλε χρηματικό πρόστιμο, με την ελπίδα βέβαια πως κάποιοι θα ξυπνήσουν και δεν θα χαθεί η χρονιά, από αυτού του είδους τις ασυγχώρητες οπισθοδρομήσεις.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.