Έκανε το μαύρο άσπρο!

Metrosport Team26 Φεβρουαρίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που τελικά αυξάνει την κατανάλωση φαρμακευτικών ειδών προκειμένου η κατάσταση της υγείας αρκετών από των φιλάθλων του, να μην οδηγηθεί σε άσχημο τέλος. Αρχικά η ομάδα μπήκε στο παιχνίδι λες και κανείς δεν είχε ασχοληθεί με τα λάθη που κάνει σε πολλά ματς και δεν είχαν δοθεί οδηγίες προκειμένου να αποφευχθούν.

Ευτυχώς για όλους μας αυτή η κατάσταση πήγε από το μαύρο στο άσπρο, στο καλό και ευχάριστο όταν οι αλλαγές του προπονητή σε συνδυασμό με τις ατομικές προσπάθειες των παικτών του -και λίγη τύχη επιτέλους στο γκολ του Σάστρε- ανέτρεψαν όχι μόνο το σκορ αλλά και την εικόνα του Δικεφάλου στο δεύτερο ημίχρονο. Όταν πριν λίγο καιρό ήσουν πρώτος στην βαθμολογία, όταν την Τετάρτη αποκλείστηκες σχεδόν κατά λάθος από τον Παναθηναϊκό, όταν θέλεις να διεκδικήσεις το πρωτάθλημα δεν επιτρέπονται εμφανίσεις τύπου πρώτου ημιχρόνου κόντρα στον Παναιτωλικό.

Παίκτες του εκατομμυρίου είναι απαράδεκτο στα πρώτα δέκα λεπτά να αφήνουν τους γηπεδούχους να δημιουργούν φάσεις «μισά γκολ» σα να μη συμμετέχουν στο παιχνίδι. Ο Δικέφαλος έχει πέσει τόσες φορές στην παγίδα της έναρξης του πρώτου ή δευτέρου ημιχρόνου , που δε γνωρίζουμε πλέον όχι πως να το αιτιολογήσουμε αλλά και αν αυτό θα συνεχιστεί στο μέλλον. Ναι μεν ο ΠΑΟΚ είχε πολλές απουσίες αλλά ποδοσφαιρικές λειτουργίες που επιβάλλεται να έχουν απορροφηθεί από το μυαλό των παικτών, μοιάζουν ανύπαρκτες. 

Ο αναπληρωματικός στον Δικέφαλο θα ήταν βασικός στον Παναιτωλικό και αυτό τα λέει όλα. Ο προπονητής παρά την προσπάθεια που κάνει δε δείχνει να έχει τη δυνατότητα σε ορισμένα χρονικά σημεία των αγώνων όπου οι ομάδες παίζουν μαζικά κάτω από το κέντρο και με αντεπιθέσεις, να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που προκύπτουν. Ένας Μεϊτέ (που μαρκάρει αργά στο 1-0) και ένας Κωνσταντέλιας που με ατομική πολύ καλή προσπάθεια σταματά και πάλι στο δοκάρι στο 42, ήταν τα μόνα θετικά στοιχεία στο μαύρο πρώτο μέρος (δοκάρι και ο Μουργκ σε χτύπημα φάουλ στο 12,).

Η αλλαγή του Τζίμα με τον Σαμάτα και η είσοδος του Ζίφκοβιτς κυρίως αλλά και των Ότο, Σβαμπ, Οζντόεφ, έκαναν πολύ πιο δυνατό αλλά και σίγουρο αμυντικά τον Δικέφαλο. Ωστόσο παρά τα 4 γκολ(ένα ακυρώθηκε) τα δύο δοκάρια, το παιχνίδι ήταν δύσκολο σαν να μην έχουν γίνει αυτές οι φάσεις. Ο ΠΑΟΚ του δευτέρου ημιχρόνου, όσο το διανύαμε περισσότερο, έμοιαζε με ομάδα που είχε σχεδόν τα αντίθετα χαρακτηριστικά από αυτή του πρώτου. 

Μπορούσε να διεισδύει πολύ ευκολότερα στην περιοχή του Παναιτωλικού ο οποίος έδειξε ότι η κούραση άρχιζε να τον επηρεάζει. Τα δύο γκολ σε ένα λεπτό επικύρωσαν την σημαντική άνοδο του ΠΑΟΚ αλλά και του έδωσαν αυτό που πραγματικά άξιζε. Το καλύτερο στοιχείο που εμείς διακρίναμε είναι ότι η ομάδα παρά τον αποκλεισμό και τα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων παιχνιδιών είχε την πίστη αλλά και την ικανότητα να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης και να συνεχίζει έχοντας τον στόχο του πρωταθλήματος να εξαρτάται από τις δικές του παρουσίες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.