Έκαναν εγχείρηση μεταμόσχευσης νεφρού...με τον ασθενή ξύπνιο

Metrosport Team29 Ιουνίου 2024

Σε μια εξαιρετικά σπάνια χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο John Nicholas, 28 ετών, οποίος ήταν ξύπνιος καθ' όλη τη διάρκεια της μεταμόσχευσης νεφρού!

Μάλιστα, ένας από τους χειρουργούς, ο Δρ Satish Nadig, διευθυντής του Northwestern Medicine Comprehensive Transplant Center, δήλωσε ότι οι γιατροί ελπίζουν ότι η επιτυχία των χειρουργικών επεμβάσεων με ξύπνιο τον ασθενή, μπορεί να μειώσει τις επιπλοκές.

Ο John Nicholas δήλωσε σε δελτίο τύπου του Northwestern: «Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία να γνωρίζεις τι συνέβαινε σε πραγματικό χρόνο και να έχεις επίγνωση του μεγέθους αυτού που έκαναν. Σε ένα σημείο κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, θυμάμαι να ρωτάω, "θα πρέπει να περιμένω να αρχίσει να εφαρμόζεται η νωτιαία αναισθησία;". 

Είχαν ήδη κάνει πολλή δουλειά και εγώ το είχα αγνοήσει εντελώς αυτό το γεγονός. Πραγματικά, καμία αίσθηση. Μου είχαν δώσει κάποια ηρεμιστικά για τη δική μου άνεση, αλλά εξακολουθούσα να έχω επίγνωση του τι έκαναν. Ειδικά όταν φώναζαν το όνομά μου και μου έλεγαν για ορισμένα ορόσημα που είχαν επιτύχει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.