Είναι στενά πια τα χρονικά περιθώρια, πρέπει να το νιώσουν όλοι στον ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης15 Ιουλίου 2024

Αν στα φιλικά ματς της προετοιμασίας έδιναν ελέγχους, ο ΠΑΟΚ θα είχε βαθμούς που θα άξιζαν σε εντελώς αδιάβαστους μαθητές. Αλλά και άριστα να έπαιρνε, δεν θα κέρδιζε απολύτως τίποτε. Οι επίσημες εξετάσεις αρχίζουν σε λίγες μέρες. Από τις 24 του μήνα και μετά θα έχουν νόημα, στην κυριολεξία, οι βαθμοί.

Παρ’ όλα αυτά, οι τέσσερις ήττες στα πέντε φιλικά και οι κακές εμφανίσεις των περισσότερων παικτών δίνουν ένα στίγμα για τη νοοτροπία που έχει η ομάδα αυτή τη στιγμή και για την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Κι αυτοί προφανώς είναι οι δύο τομείς με τους οποίους θα ασχοληθεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου ενόψει της έναρξης της προσπάθειας να βρεθεί ο ΠΑΟΚ στην ελίτ του Τσάμπιονς Λιγκ με τρεις διαδοχικές προκρίσεις.

Πέρα από τις προπονήσεις που προσφέρονται για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της αφομοίωσης του τρόπου παιχνιδιού που ζητάει ο Ρουμάνος κόουτς, είναι βέβαιο ότι θα κάνει δουλειά για να επανέλθουν όλοι οι παίκτες στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις με τις οποίες λειτούργησαν την προηγούμενη σεζόν κατακτώντας ένα απίθανο Πρωτάθλημα. Και αυτό ακριβώς εννοούσε όταν δήλωνε μετά το παιχνίδι με τη Φίτεσε “πρέπει να μιλήσουμε πολύ μεταξύ μας τις επόμενες μέρες”.

Εκείνο που μπορούμε να σκεφτούμε όλοι όσοι είδαμε τα φιλικά παιχνίδια είνα ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ τα αντιμετώπισαν ως αγγαρεία μετά από μία σεζόν που έδψσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν για να προχωρήσουν στο Κόνφερενς Λιγκ, να διεκδικήσουν το Κύπελλο και να κατακτήσουν το Πρωτάθλημα. Ιδιαίτερα μετά τα συγκλονιστικά ματς με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναικό και Αρη, στα οποία έκαναν, στην κυριολεξία, κατάθεση ψυχής… ποια Χιμπέρνιαν, ποια Γκενκ, ποια Σεν Ζιλουάζ και ποια Φίτεσε εκεί στα λιβάδια της Ολλανδίας;

Ναι, δεν είναι επαγγελματική αυτή η λογική, είναι πάντως μια ανθρώπινη υποσυνείδητη αντίδραση. “Αδειασαν” μετά από το τρελό φινάλε της σεζόν και είναι δύσκολο να “γεμίσουν” μέσα σε ένα μήνα, παίζοντας αγώνες προπόνησης χωρίς κάποιο κίνητρο. Οφείλουν να το κάνουν όμως. Γιατί το κίνητρο… έρχεται. Δεν αργεί. Σε λίγες μέρες θα στηθούν για τη σέντρα του πρώτου επίσημου αγώνα κι από εκείνη τη στιγμή η νωχελικότητα, η χαλαρότητα και τα πολλά λάθη δεν θα έχουν καμία θέση.

Είμαι βέβαιος ότι από το πρώτο κιόλας ματς θα δούμε έναν άλλο ΠΑΟΚ. Εναν ΠΑΟΚ, αν μη τι άλλο, ικανό να ξεπεράσει τα δύο πρώτα, θεωρητικά εύκολα, εμπόδια και που θα κερδίσει χρόνο για να παίξει πανέτοιμος στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ώστε να πετύχει τον πρώτο μεγάλο φετινό στόχο του. Αλλά αυτός ο χρόνος πρέπει να αξιοποιηθεί και από τη διοίκηση. Για να γίνουν επιτέλους οι μεταγραφικές κινήσεις που ζήτησε ο Λουτσέσκου, για να αποκτηθούν επιτέλους παίκτες που λείπουν από το ρόστερ και για να προστεθούν το συντομότερο δυνατό στην ομάδα μήπως και προλάβουν να βοηθήσουν κι αυτοί στην πρώτη και πολύ κρίσιμη φάση των αγωνιστικών υποχρεώσεών της. Τα χρονικά περιθώρια έχουν στερέψει κι αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό όχι μόνο από τους παίκτες, αλλά και από την ΠΑΕ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.