Είναι μεγάλο λάθος ακόμη και σαν σκέψη

Δημήτρης Μπούζας01 Ιουνίου 2024

Απρόοπτες και μη αναμενόμενες «κινήσεις» πριν ακόμη κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα τις χαρακτηρίζαμε κακόβουλα σενάρια φαντασίας, αν δεν υπήρχε επίσημη σχεδόν επιβεβαίωση, ή αν θέλετε προειδοποίηση. Αυτό το τελευταίο «προέκυψε» από τη χθεσινή Συνέλευση της εταιρείας, με την ομολογία του διευθύνοντα συμβούλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και υποψήφιου προέδρου της ΕΠΟ Μάκη Γκαγκάτση, πως υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πουληθεί φέτος ο Κωνσταντέλιας!

Το «μαντάτο» κύλησε στη ραχοκοκαλιά των ΠΑΟΚτσήδων σαν μια παγοκολόνα. Η είδηση της πώλησης του χρυσού πιτσιρικά άμεσα (εδώ μιλάμε όπως αντιλαμβάνεστε για τη φετινή μεταγραφική περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη) αιφνιδίασε ιδιαίτερα τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ο οποίος άλλα περίμενε μετά την θριαμβευτική κατάκτηση του τίτλου και άλλα βλέπει να «διακινούνται», να «μεθοδεύονται» και να αποφασίζονται.

Όλα κόντρα στην περιρέουσα θριαμβευτική ατμόσφαιρα της μεγάλης επιτυχίας. Ο ΠΑΟΚτσης έχει ακόμη στα αυτιά του τον ήχο από τη φωνή του μεγαλομετόχου, ο οποίος υποσχέθηκε μια σοβαρή ποιοτική ενίσχυση του ρόστερ και αντ΄ αυτής αρχίζουν να διαρρέουν ειδήσεις για πωλήσεις και απώλειες και μάλιστα παικτών πολύ σημαντικών όπως ο χαρισματικός μικρός. Λάθος! Μεγάλο λάθος!

Ακόμη και σαν σκέψη ο τρόπος με τον οποίο ενεργείται και ιδιαίτερα στην περίπτωση Κωνσταντέλια ταράζει και τρομάζει. Προφανώς να ποντάρουν κάποιοι σε μία κάλυψη και εφαρμογή του «όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται». Δυστυχώς όμως στον ΠΑΟΚ και αυτό το μότο έχει αυτοακυρωθεί. Έχει καταργηθεί γιατί επικρατεί το αντίστοιχο: «Όλα τα σφάζω και όλα τα μαχαιρώνω». Πουλάμε Άκπομ και Σφιντέρσκι για να πάρουμε τον Σαμάτα και τον Μπράντον Τόμας για σέντερ φορ. Πουλάμε τον Ίνγκασον και παίρνουμε τον Εκόνγκ. Πουλάμε τον Αουγκούστο και τον Νάρεϊ και τους αντικαθιστούμε με τον Φελίπε Σοάρες και τον Ρικάρντο. Πάμε όμως παρακάτω. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ το επαναλαμβάνουμε βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του. Ο δρόμος για τον χρυσοφόρο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι βατός.

Η ομάδα πορεύεται κα συμμετέχει ως ισχυρή στην όλη διαδικασία. Με ποια λογική λοιπόν κόβονται τα φτερά της; Και πως δικαιολογείται μια πώληση ενός νεαρού παίκτη τον οποίο ακόμη δεν έχει απολαύσει ούτε η ομάδα αλλά ούτε και ο κόσμος της; Αλήθεια τι θα ήταν λογικό στην προκειμένη περίπτωση; Μάλλον αδιαμφισβήτητα να ακουστούν τα πρώτα ελπιδοφόρα μηνύματα με τις προσεγγίσεις και τις συμφωνίες παικτών που θα ενισχύσουν το αβαθές - έστω και ηρωικό – ρόστερ που υπάρχει. Αντ΄ αυτού ακριβώς το αντίθετο.

Η είδηση προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία, από τη στιγμή που οι ΠΑΟΚτσήδες βλέπουν ότι και η περίπτωση του Μεϊτέ την οποία παρουσίασαν ως τελειωμένη πριν ακόμη τελειώσουν τα πλέι οφ, έχει τελματώσει και κανείς δεν βγαίνει να μας πει ποια είναι η αιτία. Αν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος βρε αδερφέ για να πουληθεί ο Κωνσταντέλιας ή για να μην αποκτηθεί μια μεταγραφή των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ όπως ακριβώς λέγεται ότι στοιχίζει ο Μεϊτέ, νομίζουμε ότι πρέπει να τον ακούσουμε. Και εμείς και ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Και αν είναι σοβαρός να έχουν όλοι υπόψιν τους ότι θα υπάρξει κατανόηση. Αλλά όμως τόσο ομίχλη και τόσο σκοτάδι σε μια περίοδο που τα πάντα φέγγουν, είναι ολόφωτα και αστραφτερά, με τον άθλο που πέτυχε η ομάδα, είναι κρίμα και άδικο να τα ζει ο ΠΑΟΚτσης. Μην προχωράτε για όνομα του Θεού σε κινήσεις που ακόμη και σαν σκέψεις είναι τραγικά λάθη.

ΥΓ1: Είναι βέβαιο ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που θα χαρούν αν φύγει από την Τούμπα και από τον ΠΑΟΚ ο Κωνσταντέλιας. Δεν είναι λίγοι γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αντιΠΑΟΚτσήδες είναι πολλοί και σε αυτούς προστίθενται και μια μικρή σέχτα μηδενιστών και γιαλαντζί ΠΑΟΚτσήδων.

ΥΓ2: Όσοι ρωτάνε γιατί κάποιες ομάδες δεν έδωσαν συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό ή γιατί δεν χάρηκαν και κάποιοι οπαδοί άλλων ομάδων, η απάντηση είναι πολύ απλή. Κι αυτό γιατί οι επιτελείς της συγκεκριμένης ομάδας από τον Κοσκωτά, τον Κόκκαλη και τους διαδόχους τους Καραπαπά και Σία, ήταν εκείνοι οι οποίοι επέβαλαν το σκοτεινό, μαύρο μεσαίωνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο οποίος επί δεκαετίες είχε απαξιώσει το ελληνικό εθνικό πρωτάθλημα και είχε καταστήσει σχεδόν ανενεργές όλες τις ομάδες, οι οποίες ήταν αδύνατον να το διεκδικήσουν. Συνέπεια όλων αυτών ήταν η έκρηξη ενθουσιασμού για την ιστορική (όντως κατάκτηση) ενός ευρωπαϊκού τίτλου τρίτης κατηγορίας! Γιατί να μην ξεχνιόμαστε, πιο μπροστά μας είναι το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ. Ο ενθουσιασμός δικαιολογημένος, τα συγχαρητήρια επίσης δικαιολογημένα, γιατί πετύχαμε κάτι το ακατόρθωτο ως χώρα, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε τον λόγο για τον οποίο υπήρξε τόσο μεγάλος ενθουσιασμός.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.