Είναι κατάντια: Καμία ελληνική πόλη δεν θέλει να φιλοξενήσει τελικό κυπέλλου με οπαδούς

Δημήτρης Κανελλάκης29 Απριλίου 2023

Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει με τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Εξευτελιστικό για τον θεσμό, ο οποίος κάθε χρόνο απαξιώνεται και περισσότερο, καθώς αντί να είναι ελκυστικός συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: δεν τον θέλει κανείς, δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από κάποια πόλη να τον φιλοξενήσει.

Όχι, δεν υπερβάλλω. Δεν υπερβάλλει κανείς απ' όσους προσεγγίζουν το θέμα με τον ίδιο τρόπο, αφού οι αντιδράσεις των τοπικών αρχόντων των πόλεων που εμφανίζονται ως υποψήφιες για να φιλοξενήσουν τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας είναι τέτοιες που να μην αφήνουν κανένα περιθώριο για οποιαδήποτε άλλη σκέψη.

Μέχρι χθες ήταν ο Μπέος και η ξεκάθαρη τοποθέτησή του για την διεξαγωγή ενός τελικού στο Πανθεσσαλικό με την παρουσία 400 μόνο ανθρώπων. Ούτε ενός παραπάνω... Ξέρουμε πολύ καλά γιατί επέμενε αποκλειστικά σε αυτό το σενάριο ο δήμαρχος Βόλου. Επειδή θεωρεί πως είναι το μοναδικό για να μην γίνουν επεισόδιο.

Από χθες έχουμε στην ίδια ακριβώς γραμμή και τον δήμαρχο Λαρισαίων, τον κ. Καλογιάννη. Τα ίδια κι αυτός: «Αν έρθουν οπαδοί των δύο ομάδων, θα βάλω 350 μηχανήματα και θα αποκλείσω το γήπεδο», είπε στο Metropolis μόλις έγινε γνωστό ότι εξετάζεται το AEL FC ARENA ως έδρα του τελικού. Και συμπλήρωσε: «Δεν θα γίνουμε το πεδίο στο οποίο θα εξελιχθεί ένας εφιάλτης»

Δεν χρειάζεται, νομίζω, κάτι περισσότερο για να γίνει αντιληπτό ποιο είναι το κλίμα. Καμία πόλη δεν θέλει να γίνει πεδίο μαχών. Κανένας δήμαρχος δεν θέλει να του κάνουν την πόλη μπάχαλο. Καμία τοπική κοινωνία δεν θέλει να ζήσει υπό πολεμικές συνθήκες για μία ημέρα, επειδή θα υπάρχει αυτή τη μέρα ένα γεγονός... γιορτή, που μόνο γιορτή, όμως, δεν είναι...

Είναι τραγικό, αλλά η πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα θλιβερή, για την οποία, ωστόσο, κανείς από αυτούς που έχουν την ευθύνη δεν έκανε κάτι τόσα χρόνια.

Το έβλεπαν το πρόβλημα να υπάρχει, να γιγαντώνεται, να προκαλεί τη νοημοσύνη όλων όσοι αγαπάνε το ποδόσφαιρο και αγανακτούν με τα αίσχη των επεισοδίων κάθε χρόνο, αλλά δεν αντιδρούσαν.

Και να που φτάσαμε, όπως έχω ξαναγράψει, στο μη παρέκει. Φτάσαμε ολόκληρες πόλεις να κλείνουν την πόρτα στην ΕΠΟ και να βάζουν όρους που δεν τους διαπραγματεύονται. «Ή χωρίς οπαδούς, ή αλλιώς ψάξτε αλλού να βρείτε να κάνετε τον τελικό» Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο Βόλος. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε η Λάρισα και, πραγματικά, δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά...



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.