Είναι δικαίωμα του Άρη να θέλει να κάνει σήμερα τη δική του γιορτή

Βασίλης Μάστορας19 Μαΐου 2024

Ανταγωνιστικό ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα δε θέλαμε τόσα χρόνια; Οπότε γιατί χαλάει ο κόσμος με διάφορα σενάρια για το τι θα γίνει στην τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Stoiximan Super League;

Όταν οι βαθμολογικές διαφορές είναι μικρές, λογικό είναι η αγωνία να υπάρχει μέχρι το τέλος, όλα να είναι ανοιχτά και ο καθένας να θέλει τη νίκη για τους δικούς του λόγους. Ακόμη και για το γόητρο, όπως τη θέλει ο Άρης σήμερα κόντρα στον ΠΑΟΚ (20:00, Live Metropolis 95.5 - Metrosport.gr). Και το γόητρο, όταν μάλιστα αντιμετωπίζεις τον «αιώνιο εχθρό» σου είναι κάτι το οποίο έχει ανεκτίμητη αξία.

Όπως έχει για τον Άρη ένα αποτέλεσμα που θα στερήσει από τον ΠΑΟΚ τον τίτλο του Πρωταθλητή. Όχι μόνο ο Άρης, αλλά οποιαδήποτε άλλη ομάδα από το big5 είχε αυτή την ευκαιρία, πιστεύω ότι με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετώπιζε τον τελευταίο αγώνα. Κι αυτή η επιθυμία μεγαλώνει όταν απέναντι σου έχεις την ομάδα για την οποία δεν αισθάνεσαι κανέναν οίκτο. Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο αυτό. Ισχύει σ’ όλο τον πλανήτη.

Οπότε κανείς δεν δικαιούται να κατηγορήσει τον Άρη για την αγωνιστικότητα του στον σημερινό αγώνα του «Κλ. Βικελίδης». Το έγραφα και χθες, ότι ήταν να μην τα φέρει η μοίρα να εξαρτάται ο τίτλος για τον ΠΑΟΚ από το αποτέλεσμα του τελευταίου ντέρμπι. Από τη στιγμή που όλα θα κριθούν στα τελευταία 90 λεπτά, επόμενο είναι να ακουστούν πολλά.

Πάμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Όπως όλοι οι αγώνες και ο σημερινός θα ξεκινήσει με τις πιθανότητες της νίκης να είναι μοιρασμένες. Από τη μία ο Άρης που έχει χτίσει παράδοση κόντρα στον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου και έχει δείξει στα πλέι οφ ότι η διαχείριση του Μάντζιου που είχε στο μυαλό του τον Τελικό, έφερε μια χαρά αποτέλεσμα.

Ο Άρης συγκέντρωσε μέχρι τώρα 13 πόντους και έδειξε αγωνιστική δυναμική. Κέρδισε σε Τούμπα και Λεωφόρο και εκτροχίασε τον Ολυμπιακό από τον τίτλο με την ισοπαλία μέσα στο «Κλ. Βικελίδης» . Αν λοιπόν νικήσει σήμερα ο Άρης, θα φτάσει στους 16 βαθμούς στα πλέι οφ, όσους έχουν μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΑΕΚ και θα είναι έναν κάτω από τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκό είναι μία στροφή πριν από τον τέλος στους 15.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου που κέρδισε τα τρία τελευταία ντέρμπι μέσα στην Τούμπα, έχει καλή ψυχολογία και βρίσκεται μία ανάσα πριν από τον τίτλο. Ομάδα η οποία θεωρητικά έχει καλύτερο ρόστερ από τον Άρη, αλλά αυτό δε μέτρησε, ούτε φέτος, στους μεταξύ τους αγώνες.

Αυτά είναι τα αγωνιστικά δεδομένα, με τον Άρη να έχει ένα συν στον σημερινό αγώνα, με δεδομένο ότι θα αγωνιστεί στο «σπίτι» του έχοντας τη συμπαράσταση του κόσμου του που απαιτεί να ανάψει κόκκινο στον ΠΑΟΚ, στην προσπάθεια του για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Κι αν τα καταφέρουν οι «κίτρινοι» θα νιώσουν τα ίδια περίπου συναισθήματα, που θα νιώσουν και οι φίλοι του ΠΑΟΚ αν κατακτήσουν το Πρωτάθλημα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

Μπορεί όμως σ’ έναν τέτοιο αγώνα να γίνει μία ασφαλής πρόβλεψη; Σίγουρα όχι. Θα συμφωνήσω με τον Μάντζιο που δήλωσε ότι «αυτά τα παιχνίδια μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ, πάντα είναι διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ, πράγματι, είναι σε καλή κατάσταση. Όπως είπα, όμως, αυτά τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα και παίζει ρόλο η μέρα που θα βρεθεί κάθε ομάδα και πόσο θέλει καθεμιά το ματς”. Τα υπόλοιπα επί σκηνής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.