Είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το «σήμερα» και το «αύριο» του ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας31 Αυγούστου 2023

Πολυσήμαντη η θετική κατάληξη της σημερινής μάχης για την ασπρόμαυρη οικογένεια. Νομίζω πως δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στους λόγους κι αυτό, γιατί θεωρούνται και είναι αυτονόητοι. Με δυο λόγια όμως θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε, πως ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του στο συγκεκριμένο παιχνίδι καλούνται επιπρόσθετα να διασφαλίσουν κάτι πολυτιμότερο από την πρόκριση τους. 

Κι αυτό δεν είναι άλλο από το επόμενο βήμα τους με ότι σημαίνει αυτό, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, μετά από πολλές περιπέτειες και απρόβλεπτες μέχρι χθες διακυμάνσεις. Υπερασπιστές λοιπόν του «σήμερα» (πρόκριση) αλλά και του «αύριο», το οποίο θα προβάλει περισσότερο από κάθε άλλη φορά ευοίωνο. Ήδη ο λαοφιλέστατος σύλλογος με την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, έχει καταφέρει να απομακρύνει από την Τούμπα την συννεφιά και την χαμοπατημένη ψυχολογία. 

Σε αυτό βοήθησε βέβαια και η έστω καθυστερημένη μεταγραφική ενίσχυση, με παίκτες από το πάνω ράφι. Τα όσα στενάχωρα και προβληματικά (όπως οι περίεργες και εύκολες πωλήσεις βασικών παικτών) μπαίνουν στην άκρη. Οι προοπτικές μετά τον αποκλεισμό της σκωτσέζικης ομάδας, την οποία μόνο οι αφελείς θα μπορούσαν να υποτιμήσουν, προβάλουν ενθαρρυντικές. Η ισχυροποίηση του ρόστερ τις καθιστά εφικτές όπως επίσης το ίδιο προσβάσιμους και τους στόχους (εγχώριους και ευρωπαϊκούς). Περισσεύει ως εκ τούτου η όποια επιπρόσθετη προειδοποίηση ή και εκτίμηση για το τι σημαίνει το βραδινό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ. 

Δεν είναι υπερβολή αυτό που αναφέρουμε στον τίτλο μας ούτε και στο info του σχολίου μας. Ναι, σήμερα το βράδυ ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του εκτός από την πρόκριση (επαναλαμβάνουμε το «σήμερα» δηλαδή), θα ανοίξουν διάπλατα και τον δρόμο για το «αύριο». Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε και στον ρόλο αλλά και στο χρέος των χιλιάδων φίλων της ομάδας, που θα βρεθούν το βράδυ στην Τούμπα. Η ολόθερμη στήριξη και παράλληλα η προστασία της έδρας από κάποιους ανεγκέφαλους οι οποίοι παραμένουν αδιόρθωτοι δυστυχώς, επιβάλλονται να είναι σε υψηλό επίπεδο.

Στον επίλογο κράτησα «κάτι» που έχει σχέση με το προχθεσινό παιχνίδι και τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού. Και αυτό το «κάτι» δεν είναι άλλο, από την εικόνα και την απόδοση δυο παικτών που ξεχώρισαν ανάμεσα σε τόσες χρυσοπληρωμένες βεντέτες. Αναφερόμαστε στον Βαγιαννίδη και στον Ιωαννίδη. Τα δύο ελληνόπουλα ήταν μακράν οι κορυφαίοι της αναμέτρησης. Με την ευκαιρία αξίζει να υπενθυμίσουμε την περιπέτεια του Βαγιαννίδη, τον οποίο σχεδόν είχαν διώξει οι «πράσινοι» φωστήρες. Στάθηκαν όμως τυχεροί και δεν πλήρωσαν την συμπλεγματική συμπεριφορά τους, απέναντι σε αυτό το ξεχωριστό ταλέντο.

ΥΓ1: Έφτασε χθες στη Θεσσαλονίκη ο Μάρκος Αντόνιο. Με τις καλύτερες συστάσεις και ένα από τα πιο αξιόλογα βιογραφικά. Οι γνωρίζοντες καλά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μιλάνε για μια ιδιαίτερη περίπτωση και για ένα ισχυρό όπλο στα χέρια πλέον του Λουτσέσκου.

ΥΓ2: Ένα τηλεφώνημα από τον γιο του Τάσο, μου μετέφερε την είδηση πως «έφυγε» από την ζωή ο πατέρας του και ένας από τους πιο σημαντικούς συνεργάτες μου στα «Σπορ του Βορρά». Για δεκαετίες ολόκληρες ο συμπαθέστατος Λάκης Μιχαηλίδης. Σοβαρός, τυπικός και πολύτιμος συνεργάτης δίπλα μου, βοήθησε για να στηθεί και να φτάσει στις κορυφές εκείνη η εφημερίδα που έγινε η σημαία μιας επανάστασης εκείνη την εποχή. Προσεύχομαι για την ανάπαυση της ψυχής του και δίνω τα θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.