Ξάνθη: Προπηλάκισαν τον νόμιμο μουφτή Κομοτηνής έξω από τέμενος

Metrosport Team15 Οκτωβρίου 2024

Ντροπιαστικές εικόνες στην Ξάνθη, όταν κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής (11/10) στο τέμενος Πλατάνου ο νόμιμος Μουφτής Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ, σχεδόν εκδιώχθηκε, δεχόμενος φραστική και παραλίγο και σωματική επίθεση. 

Οπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα xronos, o Μουφτής βρέθηκε στην πόλη για τα εγκαίνια του νέου διδακτηρίου του Μουσουλμανικού Ιεροσπουδαστηρίου Ξάνθης.

 Όταν όμως προσπάθησε να μπει στο τζαμί δεν του επιτράπηκε η είσοδος και δέχθηκε επίθεση από τον Χουσεΐν Μπαλτατζή, γνωστό πολιτικό της μειονότητας και υποψήφιο ευρωβουλευτή με το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) στις Ευρωεκλογές του 2023.

 Σε βίντεο που κατέγραψε την επίθεση ο Μπαλτατζή διακρίνεται να καταφέρεται ενάντια στον Μουφτή Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ, ενώ άλλοι εξαγριωμένοι ακούγονται να του λένε να εξαφανιστεί!


Δικαιολογεί την επίθεση το ΚΙΕΦ

Την ίδια στιγμή, αρνητικές εντυπώσεις προκαλεί η ανακοίνωση του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ), το οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, δικαιολογεί την επίθεση που δέχθηκε από ακραία στοιχεία της μειονότητας ο μουφτής Κομοτηνής.

«Δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε γιατί θα προβούν σε μια τέτοια προκλητική ενέργεια, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε τι πιστεύει η μειοψηφία μας για τους διορισμένους αντιβασιλείς και τη σφετερισμένη βούληση του μουφτή. Η πιθανότητα η δράση να καθοδηγήθηκε αυξάνει περαιτέρω τις ανησυχίες μας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του ΚΙΕΦ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.