«Ειδήσεις» από Λουτσέσκου στο Metrosport.gr - Τι είπε για Μειτέ, Καμαρά, Κεντζιόρα και την παραμονή του Κωνσταντέλια

Χάρης Εμμανουηλίδης19 Ιουνίου 2024

Το metrosport.gr βρέθηκε στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και υποδέχθηκε τον Ραζβάν Λουτσέσκου που από αύριο θα αρχίσει την προετοιμασία με τους παίκτες του στην Νέα Μεσημβρία.


Ο Ρουμάνος τεχνικός που απόλαυσε την οικογένεια του για δυο και πλέον εβδομάδες αναφέρθηκε και στην κλήρωση που φέρνει αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο ή την Μπάνα Λιούκα από τη Βοσνια ή την Εγνάτια από την Αλβανία αλλά και στα καυτά μεταγραφικά θέματα.

Το σχόλιο του για την κλήρωση: "Είναι νωρίς να μιλήσω για αυτό γιατί πρώτα απ όλα πρέπει να παίξουν μεταξύ τους για να δούμε ποιος θα είναι ο τελικός αντίπαλος μας. Παράλληλα έχουμε πολύ χρόνο να μελετήσουμε και τις δυο ομάδες από τη στιγμή που το πρώτο ματς είναι μετά από έναν και πλέον μήνα. Μιλάμε για δυο ομάδες που κατέκτησαν τα Πρωταθλήματα στη χώρα τους και επομένως σε αυτή τη διοργάνωση σε κάθε ματς και με οποιονδήποτε αντίπαλο είσαι υποχρεωμένος να παρουσιαστείς πανέτοιμος και από άποψη νοοτροπίας αλλά και αγωνιστικότητας. Ακόμη και αν είναι τα πρώτα ματς της σεζόν οφείλουμε να παρουσιαστούμε... τέλειοι αν θέλουμε να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο να παίξουμε στους "36". Προφανώς και θα κοιτάξουμε αυτά τα δυο πρώτα ματς που δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αν περάσουμε "κλειδώνουμε" και την ευρωπαϊκή μας παρουσία και μετά τον Σεπτέμβριο και φυσικά θα πάμε για τον τρίτο προκριματικό και για το επόμενο εμπόδιο στο CHL".

- Πέρσι το μότο σας ήταν παιχνίδι με παιχνίδι. Τώρα ως πρωταθλητής, μπορείτε να πείτε πως στόχος είναι ξεκάθαρα να μπείτε στους "36" του Chl;

"Δεν πρόκειται να το αλλάξω για έναν απλό λόγο: αυτός ο τρόπος προσέγγισης είναι που μας έδωσε το Πρωτάθλημα. Και δεν είμαστε ούτε η Μάντσεστερ Σίτυ, δεν είμαστε Ρεάλ Μαδρίτης, επομένως πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Ναι το θέλουμε, αλλά ναι θα πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, προκριματικό με προκριματικό. Ο πρώτος στόχος είναι να περάσουμε τον δεύτερο προκριματικό, να κλειδώσουμε την Ευρώπη και να προχωρήσουμε..."

- Ο Καμαρά έρχεται να υπογράψει για τρια χρόνια. Θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο;

"Τον αποκτούμε γιατί είναι κεντρικός χαφ και μέχρι στιγμης έχουμε χάσει παίκτες σε αυτη τη θέση. Εχει ποιότητα, έχει εμπειρία από το ελληνικό ποδόσφαιρο, μπορώ να πω πως έχει περισσότερη εμπειρία από το παρελθόν, τον βοήθησε και το πέρασμα του από τη Ρόμα, είναι σίγουρο πως θα βοηθήσει με την ποιότητα του. Αλλωστε τον πήραμε γιατί έχουμε... χάσει παίκτες σε αυτή τη θέση".


- Μια διευκρίνηση. Είπατε πως έχετε "χάσει" παίκτες σε αυτή τη θέση. Αναφέρεστε και στον Μεϊτέ;

"Δεν θέλω να είμαι κατηγορηματικός. Μιλάω για την κατάσταση και τα δεδομένα που έχουμε τώρα και φαίνεται πως δεν θα είναι εδώ. Θα τον ήθελα. Είναι απαραίτητο να υπάρχει υψηλή ποιότητα στο ρόστερ γιατί μας περιμένει μια δύσκολη χρονιά με τρεις διοργανώσεις και παιχνίδια κάθε τρεις μέρες. Είδατε πέρσι πόσα ματς παίξαμε και το rotation ήταν αυτό που μας έδωσε την ευκαιρία να βγάλουμε μια απαιτητική σεζόν. Για αυτό και λέω πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ποιοτικές λύσεις"

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Κεντζιορα με τον Μεϊτέ;

"Οχι ελπίζω πως όχι δεν ανήκει. Θα πω και πάλι πώς θα είμαι χαρούμενος να έχω τον Μεϊτέ και ειδικά τώρα που γνωρίζει την ομάδα, έχει μάθει την ομάδα και θα ήταν καλύτερος μετά από μια εκπληκτική χρονιά. Προφανώς και είμαι αισιόδοξος για τον Κεντζιόρα, ένας επαγγελματίας άριστος που δεν είχε τραυματισμό, που βοήθησε τα μέγιστα. Απλά θεωρώ πως είναι πιθανον να είναι εδώ την επόμενη εβδομάδα ο Κεντζιόρα και είμαι αισιόδοξος πως θα έρθει πίσω".

- Φανταζόμαστε σας ικανοποίησε και η παραμονή του Κωνσταντέλια...

"Προφανώς, τον αγαπώ αυτόν τον παίκτη και του το έχω πει και χαίρομαι που έμεινε και μιλήσαμε ήδη μαζί μετά την απόφαση να μείνει. Οπως πρέπει να αναφερθώ και στον Ιβάν Σαββίδη που πήρε μια δύσκολη απόφαση να μην πουλήσει τον ποδοσφαιριστή αν και η προσφορά ήταν πολύ μεγάλη. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατι ο Κωνσταντέλιας είναι ΤΟΠ παίκτης, μεγάλο ταλέντο και δεν είναι πλέον ποδοσφαιριστής που χαίρεται το ποδόσφαιρο αλλά ποδοσφαιριστής που χαίρεται να κερδίζει και αυτό είναι η μεγάλη πρόοδος που έχει κάνει. Περιμένω και άλλους παίκτες που θα ανεβάσουν επίπεδο γιατί μας περιμένει μια μεγάλη και απαιτητική χρονιά με πολλές απαιτήσεις."

- Νιώθετε ήρεμος με τις κινήσεις που γίνονται, με το ρόστερ ενόψει της έναρξης της προετοιασίας;

"Το μοναδικό που μπορώ να σας πω ειναι πως είμαστε πιο δυνατοί τώρα σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι όταν άρχιζε η προετοιμασία. Και αν θυμαστε την σεζόν 2022-23 έλεγα συνεχώς πως αυτή η χρονιά θα μας βοηθήσει αφάνταστα ενόψει του επόμενου Πρωταθλήματος και θα το βλέπατε στην αγωνιστική σεζόν που ακολούθησε. Οπως και συνέβη σε έναν τεράστιο βαθμό που ακόμη και για μένα ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη το ότι έπεσα τόσο μέσα. Αλλά σε καθε περίπτωση, ναι είμαστε πιο δυνατοί τώρα σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι".

- Και μια τελευταία ερώτηση: Πολλά ακούστηκαν για Κάλιαρι και Μπεσίκτας για εσάς...

"Δεν με ενδιαφέρει. Δεν έχει σημασία. Δεν θέλω να μιλήσω για αυτά". 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.