Είχε τις ευκαιρίες και δύο δοκάρια, άτυχος αλλά και προβληματικός

Δημήτρης Μπούζας30 Σεπτεμβρίου 2024

Το ντέρμπι το πήρε η ομάδα, της οποίας οι παίκτες απέδειξαν πως ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι και το κυριότερο πιο ψύχραιμοι από τους αντιπάλους τους. Διαχειρίστηκαν ιδανικά την εξέλιξη του 90λεπτου, ξεπερνώντας με επιτυχία όλους τους κινδύνους που αντιμετώπισαν στη μεγάλη διάρκεια της υπεροχής και της μεγάλης πίεσης, η οποία είχε και σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι σημαντικές ευκαιρίες που είχαν οι αντίπαλοι τους. Δεν είναι υπερβολή να δεχθεί κανείς ότι σε αυτό το συγκεκριμένο «δύσκολο» κομμάτι του αγώνα, αποδείχθηκε και το κατά πόσο μελετημένα (και σε μερικές των περιπτώσεων και ψυχωμένα), οι φιλοξενούμενοι ξεπέρασαν τα δύσκολα.

Νίκησε λοιπόν για μια ακόμη φορά μέσα στην Τούμπα ο Άρης που δεν ήταν το φαβορί, εκτελώντας κατά γράμμα το σχέδιο του προπονητή του. Μια συνταγή απόλυτα πετυχημένη, την οποία ενώ όλοι γνωρίζουν προφανώς και ο εκάστοτε αντίπαλος κόουτς, δεν βρίσκουν τον τρόπο να την διαχειριστούν και την αντιμετωπίσουν. Οι νικητές λοιπόν εκτέλεσαν - το επαναλαμβάνουμε - με απόλυτη επιτυχία την τακτική των αντεπιθέσεων, ποντάροντας στην δεξιοτεχνία και την ταχύτητα συγκεκριμένων παικτών τους (βλέπε Μανού Γκαρθία) και πήραν αυτό που ήθελαν, βοηθούμενοι βέβαια από κάποιες επιπολαιότητες των αντιπάλων τους, μερικοί από τους οποίους αν και πολύτιμοι στους περισσότερους αγώνες, χθες ήταν ωσεί παρόντες. Ναι, ήταν άτυχος ο ΠΑΟΚ, έχασε ευκαιρίες, είχε δύο δοκάρια. Όμως ήταν και ασυγχώρητα επιπόλαιος και απίστευτα βραδύς. Ο ρυθμός του στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και ιδιαίτερα στο β΄ ημίχρονο έμοιαζε ανεξήγητος. Σε κάποια σημεία και σε συγκεκριμένους παίκτες, ήταν εμφανέστατος. Σε αυτό το σημείο ερχόταν ο πειρασμός σε έναν καλόπιστο παρατηρητή να διαλέξει αν αυτή η νωθρότητα ήταν προϊόν κόπωσης. Να σταθεί δηλαδή και να αποδεχθεί την άποψη, ότι υπήρχε πιθανότητα να ήταν αποτέλεσμα της υπερπροσπάθειας από το τελευταίο μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Το ντέρμπι έληξε με νίκη των κιτρίνων, οι οποίοι ντούμπλαραν τις μεγάλες επιτυχίες τους. Ας μην ξεχνάμε πως πριν από μια εβδομάδα «έστειλαν στο ταμείο» και τον Ολυμπιακό. Κορυφαίος παίκτης και σκόρερ, ο χαρισματικός Μανού Γκαρθία, χωρίς να υπάρξουν υστερήσαντες. Στο αντίποδα αποδείχθηκε ατυχής η έμπνευση του κόουτς να μην χρησιμοποιήσει στο βασικό του σχήμα, τον πιο φορμαρισμένο του παίκτη, τον Μαντί Καμαρά. Προφανώς ο συμπαθής Ραζβάν να ήθελε να τον ξεκουράσει για το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Σε ότι έχει σχέση με την ατομική απόδοση των υπολοίπων, ο Κοτάρσκι δέχθηκε ένα έξυπνο γκολ από την κλειστή του γωνία. Όσο για τους υπόλοιπους, καλός λόγος μπορεί να γίνει και να γραφτεί για τον Κωνσταντέλια, τον Ζίβκοβιτς και τον Τισουντάλι, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Εντύπωση προκάλεσε η πτώση παικτών που αποτελούν τα «καλά χαρτιά» της «τράπουλας» του Λουτσέσκου. Ας μην αναφερθούμε σε ονόματα.

Κλείνουμε το σχόλιο, επαναλαμβάνοντας τον τίτλο μας: «Είχε τις ευκαιρίες και δύο δοκάρια, ήταν άτυχος αλλά και προβληματικός». Προσθέτοντας ότι ο νικητής δικαιολογημένα πανηγυρίζει για αυτό που πέτυχε, για μια ακόμη φορά μέσα στην έδρα του αντιπάλου του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.