Είχε την ουσία η ΑΕΛ και επικράτησε του Μακεδονικού με 2-0

Metrosport Team28 Οκτωβρίου 2024

Ο Μακεδονικός ηττήθηκε με 2-0 από την ΑΕΛ στο AEL FC Arena, για την 6η αγωνιστική της Super League 2.

Στο α’ μέρος η Λάρισα είχε την κατοχή της μπάλας, κατάφερε να δημιουργήσει τρεις ευκαιρίες, εκ των οποίων οι δύο κατέληξαν στα δίχτυα, ενώ οι «πράσινοι» μετά το 2-0 προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση αλλά οι δύο στιγμές τους δεν βρήκαν στόχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημά του, όμως δεν κατάφερε σε κάποια από τις ευκαιρίες της να μειώσει το σκορ και να μπει στο ματς, με αποτέλεσμα να μείνει το τελικό 2-0.

H πρώτη απειλητική στιγμή του ματς άνηκε στους γηπεδούχους, όταν ο Οικονόμου στο 15’ επιχείρησε το σουτ εκτός περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ταλιχμανίδη.

Στο 22’ η ΑΕΛ πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Η ομάδα της Θεσσαλίας αναπτύχθηκε ωραία από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Στίνα, αυτός την πέρασε στον Πασά και ο τελευταίος από θέση δεξιά μέσα στην περιοχή πλάσαρε εύστοχα τον Ταλιχμανίδη για το 1-0.

Δέκα λεπτά μετά η ομάδα της Λάρισας έκανε το 2-0. Ο Στίνα ελίχθηκε από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η πρώτη στιγμή του Μακεδονικού ήρθε στο 35’. Ο Ταβάρες έκανε την ατομική προσπάθεια από τον άξονα και πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Περντρέου.

Η επόμενη καλή φάση στο παιχνίδι ήταν για την Λάρισα στο 51’, όταν βγήκε στην αντεπίθεση με τους Στίνα και Μούργο, ο πρώτος πέρασε την κάθετη στον δεύτερο, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Ταλιχμανίδη, πλάσαρε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.


Ένα λεπτό μετά ο Ταβάρες έκλεψε την μπάλα από τον Θ. Παπαγεωργίου, πάτησε στην περιοχή, έβγαλε την σέντρα, αλλά τελευταία στιγμή ο Στάμου απομάκρυνε προ του Ραμίρεζ.

Ο Πασάς από μπαλιά του Ακόστα στο 79’ βρέθηκε απέναντι από τον Ταλιχμανίδη, όμως με τα πόδια ο γκολκίπερ του Μακεδονικού αποσόβησε το γκολ.

Στο 82’ οι φιλοξενούμενοι αναπτύχθηκαν από τα δεξιά, ο Καρτάλης πέρασε την κάθετη στον Ταβάρες, αυτός πάτησε περιοχή, έβγαλε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί ήταν ο Ραμίρεζ που έπιασε το σουτ, όμως ο Περντρέου με εκπληκτική επέμβαση απέκρουσε την μπάλα.

Στο 86’ ο Λεωνιδόπουλος με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Ταβάρες, αυτός ελίχθηκε εκτός περιοχής, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Περντρέου.

Στο 90+1′ η σέντρα-σουτ του Καρτάλη από τα αριστερά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Περντρέου. Αυτή ήταν και η τελευταία άξια αναφοράς φάση στο ματς, με τους Θεσσαλούς να επικρατούν με 2-0.

Συνθέσεις:

ΑΕΛ (Αλέκος Βοσνιάδης): Περντρέου, Παπαγεωργίου Θ., Στάμου (60’ Μπαριέντος), Ηλιάδης, Κοσσονού, Βαφέας, Οικονόμου (78’ Γιαξής), Στίνα (71’ Θ. Παπαγεωργίου), Πασάς, Μούργος (78’ Τριμμάτης), Μωραΐτης (71’ Ακόστα).

Μακεδονικός (Στέλιος Μαλεζάς): Ταλιχμανίδης, Χασάνογλου, Τσουκάνης, Παντεκίδης, Πέδρο Λούκας, Παναγιωτούδης, Χάσεκ (71’ Λεωνιδόπουλος), Ραμίρεζ, Γιακουμάκης (71’ Καρτάλης), Ζαφειράκης (84’ Χερίδης), Ταβάρες.

Διαιτητής: Γιαννούκας (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Σάκκας (Θεσσαλίας), Θανασιάς (Ηπείρου)

4ος: Καλατζής (Θεσσαλίας).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.