«Έφυγε» ο σπουδαίος ΠΑΟΚτσής Γιαννέλος Μαργαρίτης - Η φιλία με τον Ποστέκογλου

Γιώργος Καστάνης15 Σεπτεμβρίου 2024

Ένας σπουδαίος ΠΑΟΚτσής που αγωνίστηκε στην ομάδα του Δικεφάλου την δεκαετία του 1960 και στη συνέχεια μετανάστευσε στην Αυστραλία, ο Γιαννέλος Μαργαρίτης, δεν είναι πλέον κοντά μας.

Λάτρευε το ποδόσφαιρο, έβαλε την σφραγίδα του, στο διάστημα που αγωνίστηκε και προσέφερε, αρχικά στον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια στην Αυστραλία. Με την Ελλάς Μελβούρνης. Τον συνέδεσε μία φιλία με τον πασίγνωστο προπονητή της Τότεναμ Άγγελο Ποστέκογλου, που μπορείτε να δείτε και στο θέμα που παραθέτουμε. Ο Γιαννέλος Μαργαρίτης έφυγε από κοντά μας, σε ηλικία 87 ετών.

Όπως μάλιστα γράφουν στον "Νέο Κόσμο" στην Αυστραλία για τον Γιαννέλο Μαργαρίτη: "Κορυφαίος ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε την καριέρα του στη Θεσσαλονίκη με τα χρώματα του ΠΑΟΚ και μετανάστευσε στην Αυστραλία σε νεαρή ηλικία. Σε διάρκεια η παρουσία του στα γήπεδα της Αυστραλίας ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με αυτή άλλων μεγάλων που ήρθαν από την Ελλάδα.

Ουσιαστικά, ο Γιαννέλος έφυγε από την Ελλάδα όταν ήταν διεθνής «εν ενεργεία». Είχε συμμετοχή σε όλα τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της πατρίδας, με τις Εθνικές Νέων, Ανδρών και Ενόπλων. Η καριέρα του στα γήπεδα της Αυστραλίας είναι συνδεδεμένη με την Ελλάς Μελβούρνης της οποίας υπήρξε κορυφαίο στέλεχος.

Όταν τερμάτισε τη σταδιοδρομία του στους αγωνιστικούς χώρους, ξεκίνησε μια εξίσου επιτυχημένη καριέρα ως προπονητής. Πέρασε με επιτυχία από τους «πάγκους» της Ελλάς, του Αλέξανδρου και της Γιουβέντους Μελβούρνης. Ήταν για κάποιο διάστημα στην ομάδα προπονητών της Εθνικής Αυστραλίας την περίοδο που την τεχνική ηγεσία των Socceroos είχε ο Φρανκ Άροκ. 

Ο Άροκ έτρεφε απέραντη εκτίμηση για τις τεχνικές γνώσεις του Γιαννέλου και δεν παρέλειπε να εκφράζει αυτή την εκτίμηση όποτε του δινόταν ευκαιρία. Σε ένα σημείωμά του την 1 Σεπτεμβρίου 2021 στον «Νέο Κόσμο» της Αυστραλίας, ο αθλητικογράφος, Ηλίας Ντωνούδης, έγραφε για τον Γιαννέλο: «Διεθνής στις εθνικές ομάδες της πατρίδας και σταρ σε μια μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ, με συμπαίκτες τους θρύλους του ‘Δικεφάλου’ Κουϊρουκίδη, Γιεντζή, Λέανδρο, Χαβανίδη και άλλους παικταράδες εκείνης της εποχής. Βιβλίο θα μπορούσα να γράψω για τον Γιαννέλο, και τις ατέλειωτες ιστορίες της ζωής του. Γι’ αυτό υπόσχομαι να επανέλθω».

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιωνία του η μνήμη!! 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.