Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Γ.Γ. του ΥΜΑΘ Λουκάς Ανανίκας

Metrosport Team03 Σεπτεμβρίου 2024

Την τελευταία του πνοή άφησε ο τέως καθηγητής γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Λουκάς Ανανίκας. 

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή το πρωί της Τρίτης, 3 Σεπτεμβρίου, η κόρη του, Αλεξάνδρα: «Μπαμπακα μας, πάντα με χαμόγελο και καλή καρδιά, το στήριγμά μας, η δύναμή μας. Με ήθος και αγάπη για τη ζωή και τους ανθρώπους. Εργατικός, αεικίνητος.

Έφυγες όρθιος κόβοντας φρούτα από τα δέντρα που φρόντιζες, για να τα προσφέρεις με αγάπη στα εγγόνια σου και σε όλη τη γειτονιά. Η μαμά σε φώναξε το παλικάρι μου. Έτσι είναι.

Σε αγαπάμε. Θα μας λείψεις αφόρητα. Γιάννης, Σάντρα». 

Λίγο αργότερα συλλυπητήρια δήλωση έκανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκα για τον θάνατο του πρώην Γ.Γ. του ΥΜΑΘ Λουκά Ανανίκα

«Αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη τον καθηγητή του ΑΠΘ, τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΥΜΑΘ, τον αγωνιστή, τον φίλο Λουκά Ανανίκα. Μια πολύπλευρη προσωπικότητα. Υπόδειγμα συμπεριφοράς, παράδειγμα προσφοράς. Εργατικός και αεικίνητος, δεν έλειψε από κανένα προσκλητήριο ευθύνης.

Διακρίθηκε για την ευρύτητα των γνώσεων, το ήθος και την αξιοπρέπεια που τον έκαναν να ξεχωρίζει.

Τίμησε και υπηρέτησε με συνέπεια την θέση του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης και άφησε σημαντικό έργο πίσω του.

Τον αποχαιρετούμε με ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έχει προσφέρει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.