Έφτασε τις 200 εμφανίσεις με τον «δικέφαλο» και.. συνεχίζει ακάθεκτος!

Metrosport Team15 Σεπτεμβρίου 2024

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαθανασίου

Τις 200 εμφανίσεις συμπλήρωσε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο Κυριακάτικο ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Σύντομα πιάνει τον Δημήτρη Πέλκα στην 20η θέση της λίστας με τις περισσότερες συμμετοχές, ενώ ο δρόμος για την δεκάδα είναι.. ορθάνοιχτος.

Έπειτα και από το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έφτασε τις 200 εμφανίσεις με την φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ χρειάζεται άλλη μια συμμετοχή με τα ασπρόμαυρα για να πιάσει τον Δημήτρη Πέλκα στην 20η θέση τις σχετικής λίστας.

H πρώτη τριάδα των κορυφαίων σε συμμετοχές με τα «ασπρόμαυρα»

Στην πρώτη θέση τις λίστας στην ιστορία του δικεφάλου του Βορρά, βρίσκεται o Δημήτρης Σαλπιγγίδης με 358 εμφανίσεις, τα 113 γκολ και τις 37 ασσίστ, που έχει σημειώσει, ο αν μη τι άλλο κορυφαίος Έλληνας σκόρερ σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις (91συμ./30γκολ). Η συνεισφορά του στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης είναι αδιαμφισβήτητη!


Πίσω από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη συναντάμε μια εμβληματική μορφή, την σημαία της σύγχρονης ιστορίας του συλλόγου, τον Αντελίνο Βιεϊρίνια! Ο 38χρονος ηγέτης και αρχηγός του ΠΑΟΚ, βρίσκεται στην 2η θέση της λίστας με 333 εμφανίσεις, 51 γκολ και 47 ασσίστ σε συνολικά 11 χρόνια παρουσίας στον δικέφαλο! 

Αρκετά είναι τα σπάνιας ομορφιάς γκολ τα οποία έχει πετύχει στην μεγάλη καριέρα του ο κάπτεν του «δικεφάλου», ωστόσο όπως και ο ίδιος έχει δηλώσει σε συνέντευξή του, αυτό που ξεχωρίζει είναι το μακρινό σουτ «ρουκέτα» σε ματς κόντρα στον Παναιτωλικό την χρονιά του ντάμπλ στο Αγρίνιο!


Στην 3η θέση της σχετικής λίστας, είναι ο ένας και μοναδικός Στέφανος Αθανασιάδης. Με την χαρακτηριστική του ικανότητα να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι και να εκτελεί τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά και με τα πολύ καλά τελειώματά του, με κεφάλι και πόδι, ο «Κλάους» έχει καταγράψει 295 εμφανίσεις με 107 γκολ και 36 ασσιστ! 

Από την πληθώρα των γκολ που έχει σημειώσει με τα ασπρόμαυρα, εκείνο που ξεχωρίζει αδιαμφησβήτητα, είναι το γυριστό βολέ στον θρίαμβο της Τούμπας με 4-1 κόντρα στον Άρη την σεζόν 2012-2013!

Μπορεί να κοιτάζει μέχρι και.. την πρώτη δεκάδα των κορυφαίων σε συμμετοχές στην ιστορία του ΠΑΟΚ!

Όσον αφορά τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο Σέρβος εξτρέμ συμπλήρωσε τις 200 συμμετοχές με την φανέλα του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και είναι πολύ πιθανό να πιάσει μέχρι και την πρώτη δεκάδα της λίστας την φετινή σεζόν (στην 10η θέση βρίσκεται ο Στέφανος Μπορμπόκης με 224 συμμετοχές), αν δεν προκύψει κάποιο σοβαρό θέμα τραυματισμού. Ένα από τα πιο σημαντικά και όμορφα γκολ που έχει πετύχει στην καριέρα του ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, ήταν αυτό κόντρα στην πρώην του ομάδα, την Μπενφίκα, στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League στις 15 Σεπτεμβρίου του 2020 στο γήπεδο της Τούμπας (2-1). Ο Σέρβος, στην αγαπημένη του κίνηση, συνέκλινε προς τα μέσα και πλάσαρε αντίθετα της κίνησης του, για να πληγώσει την πρώην του ομάδα!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.