ΕΦΚΑ: Τι αλλάζει στην απονομή των επικουρικών συντάξεων

Metrosport Team17 Οκτωβρίου 2024

​​Τι αλλάζει στην απονομή των επικουρικών συντάξεων από τον ΕΦΚΑ; Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει επίσπευση των διαδικασιών στον υπολογισμό και στη διανομή των επικουρικών συντάξεων από τον κοινωνικό φορέα ασφάλισης.

​Χιλιάδες είναι οι συνταξιούχοι που περιμένουν την επικουρική τους σύνταξη, με τον ΕΦΚΑ να επιδιώκει την γρηγορότερη απονομή της, εφαρμόζοντας το σύστημα της fast track διαδικασίας.

Η αίτηση των δικαιούχων για την επικουρική πρέπει να υποβάλλεται χωριστά και παράλληλα με την αίτηση για κύρια σύνταξη ή εντός 3μήνου από την παραλαβή της απόφασης για την κύρια σύνταξη. Προϋπόθεση είναι οι συνταξιούχοι να έχουν συμπληρώσει 4.500 ημέρες εργασίας ή 15 έτη εργασίας στον επικουρικό κλάδο.

«Λύνεται λίγο το θέμα αυτό, δίνονται κάποιες οδηγίες για την επίσπευση», λέει στο MEGA η εργατολόγος, Μαργαρίτα Κάρδαρη. «Όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ για να πάρουν επικουρική σύνταξη θα πρέπει να έχει εκδοθεί η κύρια». Το θέμα απασχόλησε μάλιστα και τον τηλεοπτικό σταθμό, Open, που έκανε σχετικό ρεπορτάζ...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.