Εφιαλτική πρεμιέρα για την Εθνική U 19, πήγε να το γυρίσει μόνος του ο Τζίμας που μπήκε αλλαγή!

Δημήτρης Καλαϊτζής04 Ιουλίου 2023

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΧΑΛΚΙΑ 

Η Εθνική Νέων ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις της στο Euro U19, καθώς ηττήθηκε με 5-4 από τη Νορβηγία. Η γαλανόλευκη πλήρωσε τα τραγικά λάθη της άμυνας στο πρώτο ημίχρονο όπου δέχτηκε πέντε γκολ! 

Μεγάλα ερωτηματικά και απορίες προκάλεσε η μη επιλογή του Στέφανου Τζίμα στην αρχική ενδεκάδα. Με την είσοδό του στην επανάληψη ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ σκόραρε δις, είχε δοκάρι και πήγε να γυρίσει μόνος του ένα χαμένο ματς! 

Πλέον, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στρέφει την προσοχή του στο επόμενο παιχνίδι που ακολουθεί με την Ισπανία.  

Στα του αγώνα, η Νορβηγία άνοιξε το σκορ με τον Ρόλντσοϊ μόλις στο 6΄. 


Τέσσερα λεπτά μετά, η Εθνική μας έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, αλλά το σουτ του Γκιτέρσου ήταν αδύναμο.

Στο 15΄ οι τυπικά γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν ένα ακόμα λάθος στην άμυνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και έκαναν το 2-0. Ο Γεωργιάδης γύρισε την μπάλα στον Μοναστηρλή που έπιασε την μπάλα με τα χέρια και ο διαιτητής σφύριξε έμμεσο. Από την εκτέλεσή του ο Έντεγκαρντ-κέρδισε τις κόντρες-έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Και σα να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά μετά, ο πορτιέρε της Ελλάδας υπέπεσε σε τραγικό λάθος και ο Φλάτακερ με κεφαλιά έγραψε το 3-0.



Στο 24΄ η προσπάθεια του Σπυράκου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 36΄ η Νορβηγία πέτυχε και τέταρτο τέρμα, αυτή τη φορά με τον Σκόγκβολντ. 

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Νορβηγία ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-0, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Έντεγκαρντ στην αναμέτρηση. 

Μετά το εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο όπου δέχτηκε πέντε γκολ, η Εθνική μας με την έναρξη της επανάληψης και την είσοδο του Στέφανου Τζίμα μείωσε σε 5-1. Ο Γκολφίνος με εντυπωσιακή ενέργεια βρήκε τον Τζίμα, ο οποίος με τρομερό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Νορβηγών. 

Στο 53΄ ο Τζίμας λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο τέρμα στην αναμέτρηση, αλλά το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή βρήκε στο δοκάρι.

Στο 80 λεπτό η Ελλάδα μείωσε σε 5-2 με τον  Σταυρόπουλο και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τζίμας με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 5-3, βάζοντας...φωτιά στον αγώνα. 

Στο 91΄ ο απίθανος Τζίμας λίγο έλειψε να κάνει χατ-τρικ, όμως ο Ρι τον σταμάτησε εντυπωσιακά και από την εκτέλεση κόρνερ η κεφαλιά του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ πέρασε άουτ.  

Στην τελευταία φάση του αγώνα, η Ελλάδα σκόραρε με τον Καλογερόπουλο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 5-4. 



Η σύνθεση της Ελλάδας: Μοναστηρλής, Δεληγιάννης, Καλογερόπουλος, Προδρομίτης, Γεωργιάδης, Κοττάς (46' Σταυρόπουλος), Σπυράκος, Συμεωνίδης (82' Νικολάου), Τσίκος (61' Γκούμας), Γκολφίνος (61' Κυριόπουλος), Γκιτέρσος (46' Tζίμας).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.