Έφαγε ξύλο έξω από σύνδεσμο: Καταδικάστηκε 27χρονος και στο εφετείο

Metrosport Team20 Σεπτεμβρίου 2024

Το περιστατικό καταγράφηκε στις 20 Ιουνίου του 2019, στη συμβολή των οδών Ορέστου και Δελφών, στη Θεσσαλονίκη. Ένας 24χρονος δέχθηκε επίθεση και έφαγε ξύλο, έξω από σύνδεσμο του ΠΑΟΚ. Ένας 27χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε μάλιστα σε καμία από τις δύο δίκες, καταδικάστηκε με φυλάκιση 10 μηνών καθώς κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφει η ιστοσελίδα gritmes, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ανέστειλε, επί τριετία, την εκτέλεση της ποινής, όπως είχε κάνει και το Μονομελές Πλημμελειοδικείο το 2022. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 24χρονος (τότε) φοιτητής με καταγωγή από άλλη πόλη της Ελλάδας πέρασε έξω από σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟΚ και συναντήθηκε τυχαία με τους θαμώνες (7-8 άτομα) που ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν.

Η λογομαχία και ο ξυλοδαρμός

Ακολούθησε λογομαχία και οι παραβρισκόμενοι φέρονται πως του ζήτησαν το κινητό του τηλέφωνο ενώ τον ρώτησαν τι ομάδα είναι. Όταν ο παθών προσπάθησε να απομακρυνθεί από το σημείο, τον ακολούθησαν ο 22χρονος (τότε) κατηγορούμενος κι ένας ακόμη άγνωστος νεαρός οι οποίοι τον χτύπησαν . Ο παθών, με τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ του grtimes, ο 22χρονος, αν και δεν ήταν σεσημασμένος, ταυτοποιήθηκε άμεσα από αστυνομικούς του τμήματος Αθλητικής Βίας, οι οποίοι γνώριζαν ότι ήταν μέλος του συγκεκριμένου συνδέσμου. Όπως μεταφέρθηκε από τον δικηγόρο του, στο δικαστήριο, ο 27χρονος ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης, που του αναλογεί και παραδέχτηκε τα πραγματικά περιστατικά και ότι πιάστηκαν στα χέρια με τον παθόντα.

 «Η άποψη η δική μας είναι ότι το επίδικο περιστατικό δεν συνδέεται με οπαδική βία. Ήταν ένα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό, το μοναδικό στον σύνδεσμο που λειτουργούσε, επί σειρά ετών, με νόμιμη άδεια όπως κατέθεσε και ο μάρτυρας αστυνομικός της υποδιεύθυνσης αθλητικής βίας. Η στάση του μηνυτή, κατά τα λεγόμενα του εντολέα μου, ήταν εριστική αλλά σε κάθε περίπτωση δεν συνδέεται με την αντιπαλότητα μεταξύ αθλητικών ομάδων», επισήμανε στην ιστοσελίδα, GRTimes, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, δικηγόρος Σάκης Ρίζος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.