Εδώ και τώρα, ο κόσμος του ΠΑΟΚ δικαιούται να μάθει τι συμβαίνει...

Στέλιος Γρηγοριάδης27 Ιουνίου 2023

Αγαπητή Metrosport

 Διαβάζεις δεξιά, διαβάζεις αριστερά και καταλαβαίνεις την ανησυχία και την αγωνία των οπαδών του ΠΑΟΚ, που βλέπου την ομάδα τους να μένει, μέχρι τώρα, άπραγη στο μεταγραφικό μέτωπο. Οχι πως χρειάζεται να διαβάσεις σχόλια για να ξέρεις ποια είναι η ατμόσφαιρα, αλλά κάποια από αυτά είναι απόλυτα ενδεικτικά του έντονου προβληματισμού, που φτάνει στυα όρια της απογοήτευσης.

 Γράφει, για παράδειγμα, κάποιος φίλαθλος του ΠΑΟΚ: “Το θέμα δεν είναι μόνο ότι δεν γίνονται ποιοτικές προσθήκες στην ομάδα. Το χειρότερο είναι ότι δεν βγαίνει κανένας να ενημερώσει τι σκέφτονται, τι στρατηγική θέλει να ακολουθήσει η ομάδα, τι πρόβλημα επιτέλους υπάρχει και δεν ενημερώνουν τον κόσμο. Ακρα του τάφου σιωπή. Ετσι δεν πάμε πουθενά...”

 Και κάποιος άλλος απαντάει: “Οχι φίλε, το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να οργανώσουν την ομάδα και να κάνουν σωστές κινήσεις . Αν γίνονταν αυτά, κανένας δεν θα είχε ανάγκη για ενημέρωση” Δεν έχουν δίκιο και οι δύο; Εχουν και παραέχουν. Και σε λίγες μόνο γραμμές, παρουσιάζουν όλες τις πτυχές του προβλήματος. Από τη μία πλευρά, τίποτε δεν δείχνει ότι θα δημιουργηθεί μια μεγάλη ομάδα και από την άλλη κανείς δεν βγαίνει να ενημερώσει τον κόσμο. 

Ταυτόχρονα, όμως, όντως δεν θα χρειαζόταν καμία ενημέρωση ο κόσμος, αν έβλεπε κινήσεις που θα τον έπειθαν ότι γίνεται προσπάθεια για τη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας. Προσέξτε: Ξέρουμε ότι ο Λουτσέσκου ζήτησε προ πολλού παίκτες για συγκεκριμένες θέσεις. Ακόμη, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Μπότο ήταν εντελώς ανέτοιμος να “χτυπήσει” στόχους. Νομίζω δεν σκαλώνει η υπόθεση σ’ αυτούς τους δύο. Κι αν εξαιρέσουμε τη δεδομένη απροθυμία καλών ξένων παικτών να υπογράψουν σε ελληνική ομάδα (εδώ, μέχρι και ο… τίποτε Γκαμπιαντίνι αρνήθηκε ζητώντας επίτηδες τον ουρανό με τα άστρα), τι μένει; Ο Ιβάν. 

Μόνο ο Ιβάν μοιάζει να είναι, λογικά, το πρόβλημα. Δεν θέλει; Δεν μπορεί πια; Τρέχει κάτι άλλο; Είναι φυσιολογικό ο καθένας να φαντάζεται ό,τι θέλει. Να, λοιπόν, η βαθύτερη αιτίας της αμφιβολίας, της ανησυχίας, της απαισιοδοξίας για το αύριο, της απογοήτευσης. Να και γιατί είναι απολύτως αναγκαίο να εμφανιστεί στο προσκήνιο ο ίδιος ο Ιβάν για να βάλει ξεκάθαρα τα πράγματα στη θέση τους. Νομίζω λέμε το εύλογο και το αυτονόητο: Εδώ και τώρα ο κόσμος του ΠΑΟΚ δικαιούται να μάθει τι συμβαίνει… ΥΓ. Στο 47% και κάτι έφτασε η αποχή στις εκλογές. 

Αναμενόμενο, λόγω της εποχής, αλλά και όχι μόνο. Ετσι κι αλλιώς, συνηθίσαμε πια η αποχή να ξεπερνάει το 40%. Ουσιαστικά, δηλαδή, αυτή είναι μονίμως τα πολλά τελευταία χρόνια το πρώτο κόμμα. Οχι, δεν είναι ωραίο να απαξιώνουν το κυρίαρχο δημοκρατικό δικαίωμά τους τέσσερις στους δέκα Ελληνες. Ούτε είναι υγιές να αναδεικνύουν την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής μόνο οι έξι στους δέκα Ελληνες πολίτες. Αλλά γι’ αυτό το φαινόμενο δεν φταίνε οι πολίτες. Ετσι δεν είναι; Ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό ποτέ να μην πάω να ψηφίσω. 

Το θεωρώ απαράδεκτο και αυτοκαταστροφικό. Αλλά μπορώ να καταλάβω και όσους είναι απογοητευμένοι γενικότερα από το πολιτικό σύστημα και όσους έφτασαν στο σημείο να θεωρούν ότι δεν έχει κανένα νόημα να ρίξουν στην κάλπη ένα χαρτί με τη σφραγίδα οποιοδήποτε κόμματος επάνω. 

Οσο για το άλλο φαινόμενο, της εισόδου στη Βουλή των μποντιμπιλντεράδων, των εθνικοπατριωτών της κακιάς ώρας και των θρησκόληπτων που φαντασιώνονται ότι είναι οι μοναδικοί υπηρέτες και υπερασπιστές της Ορθοδοξίας, ας έχει να τους χαίρεται ο κορυφαίος φαντασιόπληκτος της σύγχρονης εποχής και μετρ της μπουρδολογίας, Αλέξης Τσίπρας. Μια χαρά τα κατάφερε με το όραμα της απλής αναλογικής. Ηταν μια ακόμη ανόητη αυταπάτη, από τις πολλές για τις οποίες θα τον γράψει η Ιστορία... 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.