Εδώ και τώρα αξιοποιήστε την υπεροχή σας. Εσείς την κτίσατε. Μην την γκρεμίσετε…

Αρις Νικολάκης29 Αυγούστου 2024

Να μάς συμπαθείτε, όσοι διαφωνείτε αλλά… Ο Πρωταθλητής δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματα του! Και τούτο οφείλεται στην έλλειψη προετοιμασίας του. Αυτή η έλλειψη ήταν ηλίου φαεινότερη σε όλους τους επίσημους αγώνες του. Σε άλλους «έβγαζε μάτια». Σε άλλους ήταν «διακριτική». Του κόστισε βέβαια, μία φορά. Με τη Μάλμε στην Τούμπα. Τού κόστισε πολύ ακριβά. Πανάκριβα τού κόστισε… Στερώντας του την ευκαιρία, να προσπαθήσει, να διαβεί το κατώφλι του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η απορία πως και γιατί ο Πρωταθλητής δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματα του και πως και γιατί δεν προετοιμάσθηκε ορθά πλανάται στις σκέψεις των ΠΑΟΚτσήδων. Πολλές προτάσεις για λύσεις της είτε λανσάρονται, είτε διαρρέουν, είτε εκφράζονται. Δεν τη λύνουν. Γι’ αυτό και παραμένει μετέωρη. Κι αφήνει ανοικτή την πληγή του αποκλεισμού από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εν τούτοις ο Πρωταθλητής παρά αυτά τα υπέρβαρα κι υπέρογκα βαρίδια… Ήτοι, την πλημμελή προετοιμασία (η οποία φάνηκε κυρίως – επιμένουμε- στον αγώνα με τη Μάλμε) και την έλλειψη πατημάτων του βρίσκει τρόπο και τα κουβαλά προχωρώντας κανονικά. Και με τον Πανσερραϊκό και με τον Παναιτωλικό αλλά και με τη Σάμροκ Ρόβερς χρεώνετε με απογοητευτικές εικόνες στο Α΄ ημίχρονο. Στο Β΄ ; Αυτές οι εικόνες αλλάζουν. Δεν γοητεύουν αλλά… Αποδίδουν ουσία!

Αιτία των αλλαγών; Η κλάση παικτών του Πρωταθλητή. Η ψυχική και πνευματική συνοχή του ως ομάδα. Έργο Ραζβάν Λουτσέσκου. Και το βάρος της φανέλας του. Δε το άντεξαν μήτε ο Παναιτωλικός, μήτε ο Πανσερραϊκός, μήτε η Σάμροκ Ρόβερς.

Δεν είναι όμως, δυνατόν προπονητές και (…διαθέσιμοι) παίκτες του Πρωταθλητή, να μην κάνουν κάτι παραπάνω. Φυσικά και θέλουν. Φυσικά και μπορούν. Δεν το έκαναν μέχρι τώρα. Αυτοί, προπονητές και παίκτες του με τη μαγκιά τους κατέκτησαν το Πρωτάθλημα. Αυτοί, προπονητές και παίκτες του με τις έστω αργά, αναμενόμενες ενισχύσεις καλούνται, σύντομα να βρούνε τα πατήματα τους. Δε λέμε ,να προετοιμασθούν για τη συνέχεια. Πως να το πούμε; Όταν έπρεπε δεν προετοιμάσθηκαν. Φαινόταν μεν πως δεν προετοιμάσθηκαν αλλά δε λεγόταν, δε. Τέλος πάντων.

Ο Πρωταθλητής συγκριτικά με τις άλλες ομάδες του big4, ήτοι των διεκδικητριών του τίτλου, υπερέχει. Κι ως δομή και ως λειτουργία ομάδας αλλά κι ως ομάδα με προπονητή για τον οποίο παίζουν οι παίκτες. Μετρά πολύ αυτό. Ο Πρωταθλητής έχει στέρεα θεμέλια. Χρειάζεται ασυζητητί – για να τα λέμε τα πάντα, όλα - ενισχύσεις. Έχει συνοχή. Έχει πολλά τα οποία δεν έχουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός κι ΑΕΚ. Τα ψάχνουν…

Ως εκ τούτου δεν πρέπει να πάει χαμένη αυτή η υπεροχή του. Και για να μην πάει χαμένη πρέπει, να αξιοποιηθεί από προπονητές και παίκτες του. Βρείτε όλοι σας τα πατήματα σας!

Εδώ και τώρα αξιοποιήστε την υπεροχή σας. Εσείς την κτίσατε. Μην την γκρεμίσετε…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.