Ο Άρης έχει ομοιογένεια αλλά χρειάζεται ποιοτική αναβάθμιση

Γιώργος Στράντζαλης26 Ιουλίου 2024

Αποστολή στην Ολλανδία: Γιώργος Στράντζαλης

Το μοντέλο δημιουργίας από μηδενική βάση δεν στοιχειοθετεί σοφή επιλογή και δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος εφαρμογής του. Αυτό αποδείχθηκε στο πρώτο τεστ προετοιμασίας του Άρη στην Ολλανδία παράλληλα της ανάγκης πραγματοποίησης πέντε-έξι μεταγραφών οι οποίες θα ανεβάσουν κατακόρυφα το ποιοτικό επίπεδο της ομάδας.

Στην πραγματικότητα επιβεβαιώθηκε αυτό που είχε αναφερθεί στην καταλυτική (πρώτη) συνάντηση μεταξύ του Θόδωρου Καρυπίδη με τον Άκη Μάντζιο πριν την ανακοίνωση παραμονής του τελευταίου στην τεχνική ηγεσία. Δηλαδή, η διατήρηση παικτών οι οποίοι θα εξασφαλίσουν την ομοιογένεια του συνόλου παράλληλα με τις «ενέσεις» υψηλής ποιότητας οι οποίες θα ενισχύσουν τόσο το ποιοτικό επίπεδο της ομάδας όσο και την προσωπικότητά της. Η ορθότητα αυτής της εκτίμησης επιβεβαιώθηκε στο πρώτο τεστ προετοιμασίας απέναντι στην Αλκμάαρ καθώς φάνηκε ξεκάθαρα ότι εφόσον οι «κίτρινοι»… δεν γκρεμίσουν αλλά χτίσουν ποιοτικά πάνω στο υπάρχον αγωνιστικό οικοδόμημα, αυτομάτως θα αναβαθμίσουν την ομάδα.

Ξεκινώντας από την αμυντικά γραμμή, φάνηκε ότι χρειάζεται πρωτοκλασάτος αριστερός fullback ο οποίος θα έχει τα χαρακτηριστικά για να «κουμπώσει» με τον Πιόνε Σίστο καθώς ο 29χρονος Δανός λογίζεται για βασικός αριστερός winger. Καθώς για τη δεξιά πλευρά υπάρχει συμφωνία με τον 33χρονο Ισπανό, Ούγκο Μάγιο, ο Άρης μπορεί να νιώθει ασφαλής έχοντας τους Μάρτιν Μοντόγια, Βαλεντίνο Φατόρε.

Κυρίως όμως, ο Μοντόγια έδειξε προχθές ότι έχει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να διαδραματίσει υποστηρικτικό ρόλο στον άξονα της μεσαίας γραμμής καθώς ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου. Βασικό συμπέρασμα ήταν όμως ότι εφόσον οι «κίτρινοι» ανεβάσουν το επίπεδο της μεσαίας γραμμής, θα ομορφύνουν αρκετά. Είναι δεδομένο ότι το επιδιώκουν καθώς βρίσκονται σε επαφές τόσο με αμυντικό χαφ όσο και με εσωτερικό ρόλο ενώ έχει προταθεί και η περίπτωση του Μπερνάρ Μενσά για τη θέση «10» η οποία όμως, προς στιγμήν, δεν δείχνει ρεαλιστική.

Πάντως, απέναντι στην Αλκμάαρ ο Μανού Γκαρθία έδειξε ότι ο Άρης δεν πρέπει να υποχωρήσει στην επένδυση που έχει κάνει. Όπως θα χρειαστεί ποιοτική κίνηση και για το δεξί άκρο της επίθεσης ενώ η αντίστοιχη κορυφή θα εξαρτηθεί από το μέλλον της υπόθεσης Λορέν Μορόν. Εν τέλει, φάνηκε ότι ο Άρης δεν χρειάζεται να χτίσει από μηδενική βάση αλλά να λειτουργήσει προς την κατεύθυνση ποιοτικών προσθηκών και παικτών με παραστάσεις και προσωπικότητα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.