Έχει όλα τα φόντα για να το πράξει, όμως, πλήρως... κανονικός ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταστεί ακόμη

Αρις Νικολάκης03 Σεπτεμβρίου 2023

Φυσικά και συμφωνούμε με τον Κυριάκο Κυριάκου. Αναφέροντας παρεμπιπτόντως, πως σεβόμαστε κι υπολειπόμαστε τον κατ’ εξοχήν εκπρόσωπο της ΠΑΕ στα media. Συμφωνούμε απόλυτα πως «ο κανονικός ΠΑΟΚ είναι στα πιο υγιή τσιμέντα του κόσμου, στην Τούμπα». Ουδείς κι ουδέποτε αμφισβήτησε το καταγεγραμμένο (και με αίμα…)«εμείς μαζί για μια ζωή» του κόσμου του ΠΑΟΚ. Πολλοί και πολλάκις τελευταία, αμφισβήτησαν – και πλέον, αγωνιούν προσδοκώντας να διαψευσθούν – εάν κι εφ’ όσον ο κανονικός ΠΑΟΚ ήταν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.


Στην καταχνιά και πριν μετά τον πρώτο αγώνα με την Μπεϊτάρ δεν διαφαινόταν χαραμάδα φωτός. Ο μη κανονικός ΠΑΟΚ από πέρυσι συνέχιζε κι εφέτος. Μαύρη μαυρίλα πλάκωνε την Τούμπα. Εκεί όμως, που πήγαινε να σβήσει – ό, τι είχε απομείνει για να σβήσει – να ο ΠΑΟΚ πετάχθηκε. Κι άντριεψε και θέριεψε. Ο ίδιος ΠΑΟΚ – ο μη κανονικός αγωνιστικά, επιμένουμε εμείς – υπερέβη τον εαυτόν του. Έφθασε πανηγυρικά στους Ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

Γι’ αυτόν τον ΠΑΟΚ, ο οποίος με τους ίδιους προπονητές και παίκτες πέρυσι καταντρόπιασε τον κόσμο του κι εφέτος τον έκανε υπερήφανο… Γι’ αυτόν αξίζουν έπαινοι. Δικαιούται βαθιάς υπόκλισης αποδοχής του κατορθώματος του. Καθώς περί τέτοιου έργου του πρόκειται!

Αλλά… Μέχρι εδώ! Από εδώ και πέρα, αρχής γενομένης από το βράδυ στο Ηράκλειο, αυτός ο (γιατί, όχι;) αναγεννημένος ΠΑΟΚ καλείται, να αποδείξει πως είναι ξαναγεννημένος για δόξες και τιμές. Τούτο δε, καθώς είναι ήδη ενισχυμένος με μεταγραφές. Είναι και σε αναμονή γι’ άλλες.

Με λίγα λόγια; Προπονητές και παίκτες διαμόρφωσαν συνθήκες – και προοπτικές και προοπτικές – να καταστήσουν τον ΠΑΟΚ και πάλι, πλήρως κανονικό. Με την απαραίτητη αξιοποίηση των μεταγραφικών επιλογών από πάνω ράφια. Τι σημαίνει πλήρως κανονικός ΠΑΟΚ; Σημαίνει απλά, ομάδα ικανή να ανταποκριθεί στις προσδ0κίες του κόσμου της. Ομάδα από τα όνειρα του κόσμου της. Διαφωνείτε;

Επιτρέψτε μας λοιπόν, εδώ να αναφέρουμε πως κατά την πάντα ταπεινή, άποψη μας… Ο ΠΑΟΚ σήμερα – ήτοι μέχρι τη σέντρα του αγώνα με τον ΟΦΗ - δεν έχει καταστεί ακόμη πλήρως κανονικός ΠΑΟΚ. Έχει πολύ δρόμο κι έχει πολλή δουλειά. για να καταστεί. Έχει βέβαια, όλα τα φόντα πλέον, για το πράξει. Και μάλιστα, ταχύτατα…

Απόψε στο Ηράκλειο το τεστ… κανονικότητας είναι ανάλογα υψηλού βαθμού δυσκολίας με εκείνο στο Σπλιτ. Κι εκεί δίχως κόσμος ήταν ο ΠΑΟΚ. Κι εδώ δίχως κόσμο είναι. Έχει «φτιάξει» όμως, κατάσταση ο ΠΑΟΚ. Έχει «φτιάξει» κλίμα. Έχει «φτιάξει» μέταλλο. Και δεν έχει σημασία – μάλλιασε το χέρι μας να το γράφουμε – ποιοι θα παίξουν. Σημασία έχει πως θα παίξουν. Όσοι έπαιξαν στους οκτώ μέχρι απόψε αγώνες κατέθεσαν ψυχή.

Ε. μια τέτοια κατάθεση χρειάζεται απόψε, για να διαφανεί στον ορίζοντα τουλάχιστον, του ΠΑΟΚ η κανονικότητα του!

ΥΓ 1: Η ιστορία επέστρεψε στη βάση της! Οι προτομές των Μακεδονομάχων επανήλθαν στην ομώνυμη αναπλασμένη πλατεία της Θεσσαλονίκης. Εκεί στη βόρεια είσοδο του σταθμού μετρό «Αγίας Σοφίας», στην Εγνατία. Δεσπόζει στο κέντρο η προτομή του Ίωνα Δραγούμη, δεξιά τού Καπετάν Κώττα κι αριστερά τού Παύλου Μελά…

ΥΓ 2 : Απομένει η συνεπής απότιση φόρων τιμής στην μνήμη όλων, όσων έδωσαν τη ζωή τους για τη Μακεδονία μας. Αυτών την μνήμη προσέβαλαν βάναυσα επίορκοι πολιτικοί ψηφίζοντας την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών!

ΥΓ 3: Αφήστε όμως, τι λέμε. Τι λένε επιφανείς τους έχει σημασία…

ΥΓ 4: Έλεγε ο Βλαδίμηρος Λένιν: «Σε μια πολιτική συμφωνία, πάντα ο ένας κάνει το άλογο κι ο άλλος τον καβαλάρη»! Συμφωνείτε, διαφωνείτε μαζί του… Αποτελεί παγκόσμια θεμελιώδη προσωπικότητα.

ΥΓ 5 : Να θυμηθούμε και τι έλεγε ο π0λέμαρχος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Ιωσήφ Στάλιν» : «Το όπλο των πολιτικών είναι η λήθη των λαών».

ΥΓ 6 : Ιστορικές αναφορές αφιερωμένες εξαιρετικά στην ελληνική Πολιτεία και στους πολίτες της! Προς γνώση και συμμόρφωση πάντων και πασών…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.