«Εχασε» τον Μπράμπετς και «τρέχει» για ενίσχυση

Γιώργος Στράντζαλης22 Ιουλίου 2023

Χωρίς τον Γιακούμπ Μπράμπετς καταστρώνει το πλάνο του ο Αρης για τους αγώνες με την Αραράτ καθώς ο έμπειρος στόπερ τέθηκε νοκ άουτ μετά τον τραυματισμό που είχε στο φιλικό με τον Εθνικό Άχνας. Τα αποτελέσματα της μαγνητικής στην οποία υποβλήθηκε “έδειξαν” ότι υπέστη οστικό οίδημα στην κνήμη, ή αλλιώς περιοστικό αιμάτωμα, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης από 3-4 έως και 8 εβδομάδες, ανάλογα με το πώς θα κυλήσει η περίοδος αποκατάστασής του και ασφαλώς της ανταπόκρισης του οργανισμού του σε αυτό το διάστημα. 

Βέβαια, οι Κιτρινόμαυροι θα προσπαθήσουν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια μήπως και ο Μπράμπετς προλάβει το δεύτερο ματς με την Αραράτ (03/08) στο Κλεάνθης Βικελίδης, αν και αυτό φαντάζει ένα δύσκολο σενάριο.

Αφενός η χθεσινή διάγνωση κάπως μετρίασε τις ανησυχίες που υπήρχαν, αφού ο παίκτης γλίτωσε τα χειρότερα (βλ. μηνίσκο), αφετέρου όμως η ομάδα χάνει τον αρχηγό και βασικό της στόπερ σε μία κρίσιμη καμπή της σεζόν στην οποία “παίζεται” η ευρωπαϊκή διάκριση που ψάχνει να κάνει τα τελευταία χρόνια.

Το απρόοπτο με τον Μπράμπετς κάνει ακόμη πιο επείγουσα τη μεταγραφή κεντρικού αμυντικού, ει δυνατόν αυτό να συμβεί και μέσα στο Σαββατοκύριακο, έτσι ώστε καλυφθεί το σημαντικό κενό που αφήνει η απουσία του Τσέχου. Ο Αρης χρειάζεται άμεσα την προσθήκη ενός έτοιμου παίκτη που θα παίξει δίπλα στον Φαμπιάνο καθώς δεν υπάρχουν λύσεις, με τον νεαρό Αηδόνη να είναι ο μόνος διαθέσιμος στόπερ και σίγουρα αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να “μπει” στα παπούτσια του Μπράμπετς καλύπτοντας το κενό του.

Η μεταγραφή ενός ακόμη στόπερ ήταν ούτως ή άλλως αναγκαία, αλλά ο τραυματισμός του Τσέχου επισπεύδει τις διαδικασίες με τον χρόνο πλέον να μην είναι σύμμαχος του Αρη. Με αυτό το δεδομένο η περίπτωση του Λίντσεϊ Ρόουζ μπήκε ξανά στο “παιχνίδι” αφού εκτιμάται ότι αν αποκτηθεί δεν θα χρειαστεί καθόλου χρόνο προσαρμογής, γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα στον Αρη, και θα μπορέσει να βοηθήσει άμεσα παίζοντας δίπλα στον Φαμπιάνο. Επιπλέον, είναι σημαντικό ότι συμμετέχει κανονικά στην προετοιμασία με τη Λέγκια, έχει δηλαδή ρυθμό και θεωρείται έτοιμη λύση. Με τον πρώην κεντρικό αμυντικό της ομάδας είχαν προηγηθεί συζητήσεις στο ξεκίνημα της μεταγραφικής περιόδου, οι οποίες ωστόσο πάγωσαν λόγω της διαφωνίας στις απαιτήσεις των δύο πλευρών. 

Τώρα όμως η περίπτωσή του επιστρέφει στο κάδρο, αν και δεν είναι ο μοναδικός που εξετάζεται για τη θέση του στόπερ. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι πιο πάνω από τον Ρόουζ στη λίστα βρίσκονται 2-3 επιλογές που έχουν προκριθεί και ο Παλίκουτσα βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων γνωρίζοντας πλέον ότι έχει την πίεση του χρόνου για να καταλήξει στην επιλογή που θεωρεί ο ίδιος ως την κατάλληλη για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.