Εαρινοί Αγώνες, Σέρρες: Απίστευτο ρεκόρ για Εμμανουηλίδου - Εντυπωσιακή κούρσα στους άνδρες

Παναγιώτα Χαλκιά10 Ιουνίου 2023

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος ήταν ο νικητής στην απίστευτη κούρσα των 100μ ανδρών που έγινε στους Εαρινούς Αγώνες Στίβου που διεξάγονται στις Σέρρες ενώ στις γυναίκες τα κοντέρ έσπασε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και έγινε η τέταρτη ταχύτερη σπρίντερ όλων των εποχών.

Ο έμπειρος σπρίντερ έδωσε κυριολεκτικά μάχη σώμα με σώμα με τον Σωτήρη Γκαραγκάνη για να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ο Νυφαντόπουλος τερμάτισε σε 10.30 (.293) και ο Γκαραγκάνης τον ακολούθησε με 10.30 (.294). Την τρίτη θέση πήρε ο Δημήτρης Χρυσάφης με 10.33. 

Στις γυναίκες η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου επιβεβαιώσε για ακόμη μια φορά ότι είναι το μεγάλο χαρτί της Ελλάδος στα σπριντ. Η νεαρή αθλήτρια έκανε μια εξαιρετική κούρσα και έκοψε πρώτη το νήμα σε 11.21 κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ. Η επίδοση αυτή την καθιστά την τέταρτη πιο γρήγορη αθλήτρια όλων των εποχών στην Ελλάδα και τη φέρνει στο Νο1 στον κόσμο στην κατηγορία των Κ23.

Στην ίδια διαδρομή η Δήμητρα Τσουκαλά έκανε την καλύτερη κούρσα της ζωής της με 11.48, ενώ το ίδιο συνέβη και με την Αρτέμης Αναστασίου που ήταν τρίτη με 11.52. Άτυχη στάθηκε η Ραφαέλα Σπανουδάκη, η οποία ένιωσε ένα τράβηγμα και εγκατέλειψε την κούρσα. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.