Εάν υπάρχει θεός (της μπάλας)… ο ΠΑΟΚ πρέπει να στεφθεί Πρωταθλητής!

Αρις Νικολάκης16 Μαΐου 2024

Κι εάν υπάρχει θεός (της μπάλας) επίσης… Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια πρέπει να αποχωρήσει Πρωταθλητής! Είναι οφειλή ζωής η επιστροφή του στην Τούμπα για την στέψη και για τον last dance του εμβληματικού capitão του ΠΑΟΚ.

Μόνον αυτοί, οι οποίοι ρισκάρουν, να φθάσουν ψηλά στον ουρανό, μπορούν να αντιληφθούν πόσο ψηλά είναι ο ουρανός τους…

Προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ ρίσκαραν. Έφθασαν στον ουρανό τους. Μία νίκη θέλουν, να τον καταστήσουν δικό τους. Τρεις βαθμοί τους χωρίζουν από τον θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ενενήντα λεπτά… Άντε και τα χασομέρια χρειάζονται, για να δικαιωθούν ιδρώτας, αίμα, κόποι και θυσίες τους.

Ήταν και χθες, όλοι τους απολαυστικοί. Ήταν μία θαυμαστή ομάδα η οποία απέπνεε αύρα Πρωταθλήματος. Η ενορχήστρωση της, η διεύθυνση της, η απόδοση της κι οι νικηφόρες νότες της έδωσαν ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη, απογείωσαν τη φαντασία, χάρισαν χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα για τον ΠΑΟΚ…

Για εμάς ό, τι και να γίνει την Κυριακή – ειλικρινά – δε θα αλλάξει ακόμη και σημείο στίξης από τα γραφόμενα μας. Επί τω λόγω της τιμής μας!

Τώρα, αγωνιστικά… Κι άλλα δύο ημίχρονο να έπαιζε ο Παναθηναϊκός, όχι γκολ αλλά ούτε ευκαιρία δε θα έκανε. Το γκολ του στο 78ο λεπτό για το 2-1 ήταν λάθος του Ντομινίκ Κοτάρσκι. Δεν το χρεώνεται πάντως, ο «πυλώνας» του ΠΑΟΚ. Αιτία; Κι επειδή η ομάδα του νίκησε αλλά κι επειδή στο 62ο λεπτό αυτός αποσόβησε , σε κρισιμότερο χρονικό σημείο (με σκορ 1-0), γκολ του Παναθηναϊκού.

Θα μπορούσε όμως, ο ΠΑΟΚ να είχε «καθαρίσει» νωρίτερα τον αγώνα αλλά… Η καντεμιά του ήταν πάλι, εκεί. Στο 2ο λεπτό και στο 61ο τα δοκάρια στέρησαν από Μπράντον Τόμας και Ραχμάν Μπάμπα ευκαιρίες για γκολ.

Ο Φατίχ Τερίμ έπεσε – κι αυρός μετά τον Ματίας Αλμέιδα και τον Χοσέ Μιντιλίμπαρ - στην παγίδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Με δεινότητα… χαμαιλέοντα ο ΠΑΟΚ προσαρμόσθηκε στον περιβάλλον του αγώνα. Καθοδηγήθηκε άριστα από τον Ρουμάνο προπονητή. Για να καταλήξουμε εμείς πάλι, στην επιγραφή του αγώνα: Έργο (νο3) Ραζβάν Λουτσέσκου. Χριτς, χρατς!

ΥΓ 1 : Να μην παραλείψει ο ΠΑΟΚ την αποστολή ευχών στον χθεσινό διαιτητή στις 9 Ιουνίου. Γιορτάζει ο Ολλανδός καθώς είναι η Κυριακή του …Τυφλού! Μεταξύ σοβαρού κι αστείου

ΥΓ 2: Μόνον αυτός δεν είδε πέναλτι του Χουανκάρ, βλέπετε !

ΥΓ 3: Για να είμαστε σοβαροί πάντως, ο Άλαρντ Λίντχαουτ ήταν – καθ’ όλα τα άλλα – εξαιρετικότατος…

ΥΓ 4 : Για να τα λέμε τα πάντα όλα. Η κατάκτηση εντός τίτλου από τον ΠΑΟΚ στην έδρα του Άρη είναι το υπέρτατο όνειρο των φίλων του ΠΑΟΚ. Αντίστοιχα, η απώλεια ενός τίτλου από τον ΠΑΟΚ στην έδρα του Άρη είναι το υπέρτατο όνειρο των φίλων του Άρη. Διαφωνείτε;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.