Ε βέβαια, αυτό θα έχει σημασία και αξία: Απαντήσεις με πράξεις από τον Ιβάν, για μεταγραφές, Νέα Τούμπα και Κέντρο

Στέλιος Γρηγοριάδης29 Ιουνίου 2023

Αγαπητή Metrosport

Καμία ελληνική ομάδα, μεγάλη ή μικρή, δεν άρχισε προετοιμασία με συμπληρωμένο το ρόστερ της. Σε όλες περισσότεροι είναι οι παίκτες που αφαιρέθηκαν από το περσινό ρόστερ και πολύ λιγότεροι αυτοί που προστέθηκαν. Ο Ολυμπικακός και η ΑΕΚ, για παράδειγμα, δεν έκαναν ακόμη ούτε μία σημαντική μεταγραφή. Οπως και ο ΠΑΟΚ.

Η αντίληψη “στον Ιούνιο είμαστε ακόμη, έχουμε άλλους δύο μήνες μπροστά μας”, καλά κρατεί. Ταυτόχρονα, οι καλοί ξένοι παίκτες, όπως προ πολλού έχουμε εμπεδώσει, δεν αποφασίζουν εύκολα να έρθουν στην Ελλάδα. Ακόμη και οι μέτριοι περιμένουν να εξαντλήσουν όλα τα χρονικά περιθώρια για μια καλύτερη επιλογή κι αν “ξεμείνουν” τότε αρχίζουν να συζητούν προτάσεις από ελληνικές ομάδες. Συνεπώς, μπορεί ο οπαδός να διψά για μεταγραφές, πρέπει, όμως, να κάνει υπομονή γιατί μόνο όταν “πιάσουμε” Σεπτέμβριο θα ξέρει ο καθένας πώς έχει διαμορφωθεί το ρόστερ της ομάδας του.

Ερώτηση τώρα: Ολοι οι οπαδοί όλων των ομάδων είναι ανήσυχοι; Απάντηση: Οχι. Αλλοι είναι σίγουροι ότι η ομάδα τους θα ενισχυθεί, άλλοι είναι απλώς αισιόδοξοι και άλλοι “πνίγονται” από την αβεβαιότητα και την αγωνία. Θέλετε τους σίγουρους; Ολυμπιακοί και ΑΕΚτσήδες. Ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι Μαρινάκης και Μελισσανίδης θα κάνουν το παν για να ενισχύσουν τις ομάδες τους. Θέλετε τους αισιόδοξους; Παναθηναικοί και Αρειανοί. Βλέπουν κινήσεις από τον Αλαφούζο και τον Καρυπίδη, βλέπουν καλή διάθεση και ελπίζουν βάσιμα ότι και οι δικές τους ομάδες θα ενισχυθούν. Θέλετε και τους “πνιγμένους”; Οι ΠΑΟΚτσήδες. Κατά βάθος δεν έχουν πάψει να ποντάρουν στον Ιβάν, ξέρουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξυπνήσει το θηρίο, αλλά... δεν βλέπουν φως. 

Για την ακρίβεια, ως προς την ενίσχυση της ομάδας τους, έπαψαν να βλέπουν φως μετά το νταμπλ του 2019. Εδώ και τέσσερα χρόνια, ο πάντα εύρωστος οικονομικά ΠΑΟΚ οπισθοχωρεί αγωνιστικά. Κάθε χρόνο, αντί να ισχυροποιείται, αποδυναμώνεται. Εξ ου και η αδυναμία του να διεκδικήσει με αξιώσεις το Πρωτάθλημα.

“Πολύ σύντομα ο Ιβάν Σαββίδης θα απαντήσει με πράξεις”, δήλωσε προχθές ο Κυριάκος Κυριάκος. Μακάρι. Αυτό θέλει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Δεν του λείπει τόσο η φυσική παρουσία του Ιβάν και οι δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις του, όσο οι ενέργειες με τις οποίες θα δείξει ότι παραμένει “ζεστός” και τον ενδιαφέρει να δημιουργήσει πάλι έναν ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή. Το ότι ζητά αυτή την εποχή μια δημόσια τοποθέτησή του, οφείλεται στη συνεχή αποδυνάμωση της ομάδας. Αν οι ΠΑΟΚτσήδες δουν ότι η ομάδα ενισχύεται πάλι, κανείς δεν θα έχει ανάγκη από νέες εξαγγελίες, υποσχέσεις και δεσμεύσεις από τον Ιβάν. Το κυρίαρχο είναι να “μιλούν” οι πράξεις.

Συνεπώς, ναι, θα είναι πολύ σημαντικό να “απαντήσει με πράξεις” ο Σαββίδης, όπως είπε ο Κυριάκος. Και, προσωπικά, θέλω να ελπίζω ότι αυτές οι απαντήσεις με πράξεις δεν θα έχουν να κάνουν μόνο με την ομάδα, αλλά και με δύο άλλα τεράστιας σημασίας ζητήματα. Την κατασκευή της Νέας Τούμπας και τη δημιουργία του προπονητικού κέντρου. Κυρίως την κατασκευή της Νέας Τούμπας, καθότι η επίτευξη του στόχου των εγκαινίων της στα 100α γενέθλια του ΠΑΟΚ, το 2026, “πλησίασε” κατά έναν ακόμη χρόνο…

ΥΓ. Δεν έφταιγε, φυσικά, για την αποτυχία των τελευταίων τεσσάρων χρόνων η έλλειψη αυτής της ειδικότητας στο τιμ του προπονητή, αλλά καλό είναι που προστίθεται και κόουτς για την... ψυχοπνευματική προετοιμασία των παικτών. Το ζητούμενο παραμένει το ίδιο: Να δούμε τι είδους παίκτες θα προετοιμάζει ψυχοπνευματικά. Γιατί αν το ρόστερ είναι πάλι χάλια, μάταια θα πασχίζει ο άνθρωπος και άσκοπα θα πληρώνεται...

Στέλιος Απ. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.