Το σερί του Ολυμπιακού περνάει από τη Βαρκελώνη

Metrosport Team10 Ιανουαρίου 2024

Ο Ολυμπιακός (11-8) αναμετράται με την Μπαρτσελόνα (13-6) στο Palau Blaugrana (10/01, 21:30) για την 20η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο πρώτο ματς για τη δεύτερη «διαβολοβδομάδα» μέσα στο νέο έτος.

Οι ερυθρόλευκοι που νίκησαν στην προηγούμενη «διαβολοβδομάδα» της διοργάνωσης την Αρμάνι Μιλάνο 79-74 και τη Μονακό με 75-73, βρίσκονται στην χώρα όπου πέρσι έγινε σημείο αναφοράς με 4 νίκες και σήμερα φιλοδοξούν να φύγουν από τη Βαρκελώνη με ένα μεγάλο διπλό για να ανεβούν πάλι στην 4άδα μαζί με Παναθηναϊκό, Φενερμπαχτσέ και να πάρουν μία άτυπη ρεβάνς από την ήττα στο πρώτο γύρο στο ΣΕΦ με 68-77. 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους εκτός από τους Μιχάλη Λούντζη, Τζορτζ Πάπας και Γιώργο Τανούλη οι οποίοι έμειναν στην Αθήνα ενώ σε σχέση με την αναμέτρηση για το πρωτάθλημα κόντρα στην ΑΕΚ, επιστρέφουν οι Σακιέλ ΜακΚίσικ που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League και Αϊζάια Κάνααν ο οποίος έμεινε εκτός λόγω της εξάδας ξένων.

«Δεν πιστεύω ότι οι 10 μέρες είναι ένα αντιπροσωπευτικό χρονικό δείγμα για να πεις αν μια ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, απλά είναι πολλά τα παιχνίδια που δίνεις μέσα σε 10 μέρες, που διαμορφώνουν μια άποψη. Η Μπαρτσελόνα κέρδισε την Σακομπέο Μπλούσενς στην παράταση, μέσα στο γήπεδό της. Είναι μία ομάδα που έχει σίγουρα πολλές δυνατότητες. Παίζει με ψηλά σχήματα. Με τον Κάλιντιτς στο "2", αλλάζει σε όλα τα σχήματα στην άμυνα. Έχει έναν τρόπο να παίζει και αμυντικά και επιθετικά κι εμείς έχουμε ένα πλάνο παιχνιδιού για να το αντιμετωπίσουμε. Εννοείται πως είναι μία δύσκολη αποστολή, όπως σε κάθε παιχνίδι στην EuroLeague, όπως είναι κάθε παιχνίδι εκτός έδρας. Πιστεύω ότι κι εμείς είμαστε καλύτεροι από τον πρώτο γύρο, που χάσαμε. Εκτελούμε καλύτερα και αμυντικά και επιθετικά, έχουμε περισσότερους παίκτες και σίγουρα περισσότερους υγιείς παίκτες», ανέφερε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Ενώ ο Τόμας Ουόκαπ πρόσθεσε: «Έχει να κάνει με εμάς. Έχουμε έναν πολύ καλό ρυθμό αυτή τη στιγμή, παίζουμε καλύτερα, είμαστε υγιείς. Νομίζω ότι πάει καλά και συνεχίζουμε. Είναι ένα σπουδαίο γήπεδο, ένα από τα αγαπημένα μου, επειδή είναι μικρό, οι οπαδοί είναι ακριβώς από πάνω, δημιουργούν πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Αλλά ναι είναι ένα από τα αγαπημένα μου γήπεδα να παίζω σε ολόκληρη την Euroleague».

Από την άλλη οι Μπραουγκράνα προέρχονται και αυτοί από νίκες με ομάδες από την χώρα της στην «διαβολοβδομάδα» επί της Ρεάλ στο clasico 83-78 και επί της Μπασκόνια 89-85 όλες εντός έδρας και σήμερα θέλει το επιθυμητό αποτέλεσμα τη νίκη για να παραμείνει στην 3η θέση και να εκμεταλλευτεί ένα τυχόν στραβοπάτημα της Βίρτους που παίζει με την Μακάμπι στη Σερβία για να ανεβεί 2η. Νοκ άουτ για την ομάδα του Γκριμάου είναι ο Άλεξ Αμπρίνες.

Διαιτητές για την σημερινή αναμέτρηση είναι οι: Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία) και Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία).

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.