Δυο μήνες χωρίς νίκη στην Τούμπα και αυτό από μόνο του είναι πρόβλημα!

Γιώργος Ζαΐρης28 Οκτωβρίου 2024

Μια ήττα που προσγειώνει ανώμαλα την ομάδα αλλά κυρίως την τιμωρεί παραδειγματικά. Παράλληλα (αυτό λένε και οι αριθμοί) αναδεικνύει κάτι πρωτόγνωρο για τα τελευταία χρόνια και δεν είναι άλλο από το ότι ο ΠΑΟΚ αγνοεί τη νίκη στην Τούμπα πλέον για δυο μήνες. Δεν αναφέρομαι στα ευρωπαϊκά ματς αλλά και στο Πρωτάθλημα αφού μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό και την ήττα από τον Αρη, ήρθε και αυτή από τον ΟΦΗ που είχε να κερδίσει εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ 31 ολόκληρα χρόνια!

Αυτό που εκνευρίζει περισσότερο είναι ένα πράγμα: την ώρα που άρχιζε η αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ γνώριζε πως ο Ολυμπιακός είχε χάσει στην Τρίπολη και πως το ματς στο ΟΑΚΑ ήρθε ισόπαλο. Είχε λοιπόν την χρυσή ευκαιρία να εδραιωθεί στην πρώτη θέση. Περίμενες δηλαδή η ομάδα να μπει με το μαχαίρι στα δόντια στο γήπεδο και να μην επιτρέψει στον αντίπαλο να του δημιουργήσει φάση. Χρειάστηκε να έρθει το εξαιρετικό γκολ από τον Ντεσπόντοφ για να πάρει το προβάδισμα η ομάδα και εκεί περιμένεις να «χτίσει» πάνω σε αυτό το γκολ να πετύχει ένα ακόμη και να «κλειδώσει» τη νίκη. 

Δεν το έκανε, σπατάλησε προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ και κυρίως ΑΓΝΟΗΣΕ τα μηνύματα που του έστειλε ο ΟΦΗ κυρίως μετά το 60’ της αναμέτρησης. Και από τη στιγμή που δεν φροντίζεις να τελειώσεις ένα ματς με ένα δεύτερο γκολ, φλερτάρεις με την τιμωρία. Γιατί η στατιστική κατέγραψε 18 τελικές για τον ΠΑΟΚ αλλά και πάλι δε σου δόθηκε η αίσθηση πως η ομάδα «έπνιξε» τον αντίπαλο γνωρίζοντας πως με τη νίκη της θα ήταν μόνη πρώτη. Πολύ κακή αμυντική συμπεριφορά από τον ΠΑΟΚ, λάθος του Κοτάρσκι στο δεύτερο γκολ αλλά δεν μπορείς να του χρεώσεις την ήττα. Οι περισσότεροι παίκτες ήταν απόντες.

Και το πιο προβληματικό είναι πως κάποιοι από αυτούς τους παίκτες λογίζονται και βασικοί όπως για παράδειγμα ο Οτο ή και ο Οζντόεφ. Δεν μπορώ να προσπεράσω επίσης το κακό φεγγάρι του Κωνσταντέλια που παραδόξως όμως και στην μέτρια μέρα ήταν ο πιο επιδραστικός μπροστά στο πρώτο μέρος έστω και αν δεν είχε ολοκληρωμένες καλές προσπάθειες. Και το πώς πνευματικά είχε αδειάσει κάποια στιγμή φάνηκε εκεί που αν και είχε κίτρινη κάρτα στην πλάτη του πήγε να κάνει ένα φάουλ που μπορεί να του στοίχιζε και την κόκκινη.

Στα αλήθεια δεν μπορώ να έχω απαιτήσεις από τον Γκόμεζ. Είναι αυτό που λέμε… «προσεχώς» αλλά μέχρι τότε πρέπει να ευχόμαστε να είναι ο Μπάμπα καλά γιατί δεν υπάρχει άλλος στη θέση του.

Γενικά όμως ο ΠΑΟΚ με την συγκεκριμένη του εμφάνιση, τιμωρήθηκε. Είδα έναν πολύ soft ΠΑΟΚ που θεώρησε πως εύκολα ή δύσκολα θα έπαιρνε την νίκη. Αντί για αυτό κατάφερε και ξενέρωσε τον κόσμο του που ναι δεν βλέπει την ομάδα να εκτροχιάζεται από τον στόχο του, αλλά όταν δεν έχεις κερδίσει στο Πρωτάθλημα από τον περασμένο Αύγουστο στο «κάστρο» σου, υπάρχει πρόβλημα.

Ο ΠΑΟΚ σπατάλησε ευκαιρίες με τον Κωνσταντέλια, με τον Μουργκ, με τον Γκόμεζ και το πλήρωσε. Και πριν από αυτό το ματς μπορεί το «όπλο» του ΠΑΟΚ να ήταν πως δεν είχε γκελάρει απέναντι σε ομάδες που δεν έχουν τον ίδιο στόχο με αυτόν αλλά να που ήρθε αυτή η γκέλα για να προσγειώσει απότομα την ομάδα. Και θα πρέπει να θυμίσουμε πως ο ΠΑΟΚ έχει να κερδίσει από τον Αύγουστο στην Τούμπα αφού μετρά στο Πρωτάθλημα την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, την ήττα από τον Αρη και τώρα αυτή από τον ΟΦΗ για να μην συμπεριλάβουμε και τα ματς του Europa.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.