Δύο ματς «φωτιά» για τον ΠΑΟΚ: Ποιος θα αναλάβει τον ρόλο του Μουσλίμοβιτς;

Metrosport Team24 Σεπτεμβρίου 2024

Το ταξίδι του Δικεφάλου στην Πόλη κεντρίζει εκτός από τον φίλαθλο και τον πατριωτικό χαρακτήρα του οπαδού. Πάντα, μια μάχη με τις τουρκικές ομάδες εμπεριέχει, όχι μόνο επιπλέον κίνητρα, αλλά και συγκινήσεις, αγωνιστικές και μη. Το «Rams Park» αποτελεί την έδρα της Γαλατά, της οποίας όλα τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί. Από τους 52.600, που χωρά, οι 2.000 θα είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ και θα ζήσουν μια εμπειρία, η οποία δεν επικεντρώνεται μόνο στον αγώνα.

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Η ζήλεια που δεν θα είμαστε στις κερκίδες, ο φόβος μήπως συμβεί κάτι άσχημο και στο τέλος η αγωνία για την εξέλιξη του αγώνα αιχμαλωτίζουν τα συναισθήματα και τον χαρακτήρα μας. Μια νίκη θα είναι κάτι το πολύ όμορφο και ουσιαστικό. Εμείς ακόμη δε μπορούμε να ξεχάσουμε το γκολ του Μουσλίμοβιτς το 2010 στην παράταση με τη Φενέρμπαχτσε που έφερε την πρόκριση και «πάγωσε τους Τούρκους. Ωστόσο επιβάλλεται να προσγειωνόμαστε στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στο πιο δύσκολο μέχρι στιγμής παιχνίδι στην Ευρώπη, τη Γαλατασαράι. Η ομάδα της «Πόλης» μετά των αποκλεισμό της από τους Ελβετούς Young Boys, που βρίσκονται στην 9η θέση του Ελβετικού πρωταθλήματος, ποδοσφαιρικά αναστήθηκαν. Σε πέντε αγώνες του Τούρκικου πρωταθλήματος έχουν 5 νίκες με την επίθεσή τους να βγάζει φωτιά με 24 γκολ. 

Πιο εντυπωσιακό τους παιχνίδι είναι αυτό με τη νίκη εκτός έδρας επί της Φενέρ με 1-3. Σίγουρα δεν είναι καλό για τον Δικέφαλο να πετυχαίνει τους Τούρκους σε μια φορμαρισμένη αγωνιστική περίοδο. Θεωρούμε ωστόσο ότι τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν πρέπει να συγκρίνονται με αυτά που πετυχαίνει ο κάθε αντίπαλος στην χώρα του. Το παράδειγμα που προαναφέραμε το επιβεβαιώνει πλήρως αφού οι Young Boys δεν έχουν καλή πορεία στο Ελβετικό πρωτάθλημα (είναι ένατοι). 

Αυτό που μας νοιάζει και συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το με τι σκεπτικό θα κατέβει στην Πόλη ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ποια θα είναι η ενδεκάδα αλλά και το σχέδιο για το ματς συνολικά. Θα έχει στο πίσω ή στο μπροστινό μέρος του μυαλού του το ματς με τον Άρη; Μια ερώτηση δύσκολη, ένα πρόβλημα σκέψης δισεπίλυτο. Είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ στην Τουρκία θέλει να πάρει ότι καλύτερο μπορεί. Αλλά το ματς βαθμολογικά δεν έχει την ίδια σημασία με αυτό κόντρα στον Άρη.

Ο Δικέφαλος με τρίποντο την Κυριακή θα εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα του αγώνα ΑΕΚ- Παναθηναϊκού και θα απομακρυνθεί είτε δύο βαθμούς από τις δυο προαναφερόμενες ομάδες (ισοπαλία) είτε τρεις από την ηττηθείσα. Από την άλλη πλευρά ο καθένας μπορεί να υποστηρίξει ότι τα τέλη Σεπτεμβρίου είναι ένα πολύ πρόωρο χρονικό διάστημα όπου στους διοικούντες, τους παίκτες, τον προπονητή και τους φιλάθλους, ένα -δυο παιχνίδια μπορεί να μετρήσουν τόσο πολύ. 

Οι «τελικοί» εντοπίζονται χρονικά πολύ αργότερα. Θεωρούμε ότι η Ευρώπη μπορεί να δώσει τη χαρά στον ΠΑΟΚ να πετύχει κάτι παραπάνω από πέρυσι ενώ μια νίκη με τον Άρη μας φέρνει στο μυαλό το περυσινό διπλό όπου έδωσε το πρωτάθλημα στους ασπρόμαυρους. Φέτος αντί για το χρυσό τέλος αποτελεί τη συνέχεια μιας θετικότατης έναρξης. Μακάρι, ο Δικέφαλος να είναι ικανοποιημένος την επόμενη Κυριακή έχοντας κατακτήσει δυο δυο θετικά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.