Durandal: Εξαφανίστηκε το γαλλικό «Εξκάλιμπερ»!

Παναγιώτα Απέργη05 Ιουλίου 2024

«Φτερά» φαίνεται πως έχει κάνει το  ξίφος Durandal, που βρισκόταν καρφωμένο για 1.300 χρόνια σε έναν βράχο στη μεσαιωνική πόλη Ροκαμαντούρ, στη Γαλλία.

Το Durandal είναι ένα αρχαίο σπαθί, που λέγεται ότι είναι άφθαρτο και το πιο κοφτερό στον κόσμο και είναι ευρέως γνωστό ως το γαλλικό Εξκάλιμπερ, το οποίο, σύμφωνα με τον θρύλο, ένας άγγελος έδωσε στον αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Καρλομάγνο τον 8ο αιώνα.

Αν και δεν είναι γνωστό τι οδήγησε στη μυστηριώδη εξαφάνιση του σπαθιού, οι αρχές έχουν ξεκινήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του άγνωστου δράστη, που το έβγαλε από τον βραχώδη τοίχο στον οποίο ήταν σφηνωμένο, περίπου 10 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Οι θρύλοι για το «μαγικό ξίφος»

Μάλιστα, ένα ποίημα του 11ου αιώνα, το «Άσμα του Ρολάνδου», που μιλάει για τις «μαγικές ικανότητες» του σπαθιού, είναι το παλαιότερο σωζόμενο έργο της γαλλικής λογοτεχνίας και αναφέρει ότι ο βασιλιάς Καρλομάγνος χάρισε το μαγικό σπαθί στον καλύτερο στρατιώτη του, τον Ρολάνδο, έναν επίλεκτο ιππότη. Πριν πεθάνει στη μάχη, ο Ρολάνδος προσπάθησε να καταστρέψει το ξίφος ώστε οι εχθροί του να μην μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, αλλά δεν μπόρεσε να το σπάσει.

Στην απελπισία του, πέταξε το ξίφος στον αέρα και αυτό ταξίδεψε εκατοντάδες χιλιόμετρα πριν προσγειωθεί σε έναν γκρεμό στο Ροκαμαντούρ, μια γαλλική πόλη. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.