Σε αντίθεση με την Ελλάδα, η Ευρώπη παίζει ποδόσφαιρο

Metrosport Team08 Δεκεμβρίου 2023

Στην Ελλάδα μπορεί το πρωτάθλημα της Superleague 1 να σταμάτησε εξαιτίας του κωλύματος που δήλωσαν οι διαιτητές, όμως τα ξένα συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς

Ξεκινώντας από την Γαλλία για την 15η αγωνιστική της Ligue 1 όπου η Μονπελιέ θα υποδεχθεί την Λανς (08/12,22:00). Οι γηπεδούχοι είναι σε δύσκολη θέση στην 14η , με αφαίρεση ενός βαθμού λόγω τιμωρίας και σήμερα θέλουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για να ξεφύγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αντίθετα η Λανς βεβαίως βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση , επιστρέφοντας στους ομίλους του Champions League έπειτα από 21 χρόνια, στις τελευταίες αγωνιστικές έχει καλό σερί στο πρωτάθλημα με απολογισμό (6 νίκες και 3 ισοπαλίες) προέρχεται από τη μεγάλη νίκη επί της Λιόν με 3-2 και θέλουν να το συνεχίσουν. 

Στην Γερμανία η Χοφενχάιμ αναμετράται με την Μπόχουμ. Στα τελευταία παιχνίδια έχουν διαφορετική πορεία. Η Μπόχουμ είναι στην 12η θέση με 13 βαθμούς έχει 2 νίκες και 3 ισοπαλίες στα τελευταία πέντε παιχνίδια για το πρωτάθλημα, η  οποία παραμένει αήττητη από τις 21  Οκτωβρίου (εκτός έδρας ήττα 2-1 από τη Φράιμπουργκ) και επιθυμεί το σερί που έχτισε να το συνεχίσει. Από την άλλη η Χοφενχάιμ ναι μεν στην 6η θέση και φέτος θα κυνηγήσει την Ευρώπη,  αλλά δε είχε κάποια αρνητικά αποτελέσματα  2 ήττες και 2 ισοπαλίες  και θα προσπαθήσει να πάρει τους 3 βαθμούς για να διακόψει το αρνητικό σερί των 4 αγώνων.

Στις 22:00 για τη Ισπανία η Χετάφε φιλοξενεί την Βαλένθια. Οι δύο ομάδες  έχασαν αμφότεροι, ισοβαθμούν μαζί στην 9η θέση, 6 βαθμούς πίσω από την 7η που είναι αυτή την στιγμή η Μπέτις που δίνει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο για τα προκριματικά του Conference League, έχουν την ίδια διαφορά τερμάτων 17 υπέρ και 20 κατά και απόψε ευελπιστούν να πάρουν το τρίποντο για διαφορετικούς λόγους. Η ομάδα της Μαδρίτης παρέμεινε αήττητη σε 8 αγώνες 6 ισοπαλίες και 2 νίκες αλλά το σταμάτησε η πολύ καλή Λας Πάρμας την προηγούμενη αγωνιστική με 2-0. Αντίθετα οι νυχτερίδες και αυτοί κάνουν αρκετά καλό πρωτάθλημα, βέβαια έχασαν από την τρομερή Χιρόνα με 2-1.

Τέλος το σημερινό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το ιταλικό ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής της Serie A  που διεξαχθεί στις 21:45 ανάμεσα σε Γιουβέντους και Νάπολι. Η «μεγάλη κυρία» ,η οποία δεν παίζει στην Ευρώπη φέτος εξαιτίας της τιμωρίας για τα οικονομικά της στοιχεία αλλά και για υποθέσεις του FFP, που την ανάγκασε η UEFA να της επιβάλει ποινή αποκλεισμού ενός χρόνου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ένα «τσουχτερό» πρόστιμο 20 εκατομμυρίων ευρώ!, βρίσκεται 2η και αποτελεί την καλύτερη ομάδα εντός έδρας, με τους «παρτενοπέι» πάντως να είναι εξαιρετικοί μακριά από το σπίτι τους και να ψάχνουν αποτέλεσμα στο Τορίνο.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.