Δραγώγιας για Καλημερίδη: «Ανόθευτος και μπον βιβέρ»

Metrosport Team17 Οκτωβρίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Δραγώγιας και μίλησε για τον καλό του φίλο και συνάδελφο Πάρι Καλημερίδη που πέθανε τη Δεύτέρα (16/10) σε ηλίκία 74 ετών.

Ο Δημήτρης Δραγώγιας δήλωσε: «Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για τον Πάρι Καλημερίδη. Η πρώτη εμπειρία ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 90, ήμουν κι εγώ στο ρεπορτάζ του μπάσκετ του Άρη και ο Πάρις ήταν από τους «πρυτάνεις» της εποχής. Έτυχε να πάμε πολλά ταξίδια στο εξωτερικό, κάναμε παρέα, δέσαμε και γίναμε φίλοι.

Ο κόσμος μπορεί να τον γνώρισε ως ρεπόρτερ μπάσκετ και λόγω και της φιλίας του με τον Νίκο Γκάλη αλλά αυτό είναι και λίγο άδικο. Ήταν εξαιρετικός με ό,τι καταπιανόταν, είχε εξαιρετικές σχέσεις με «ιερά τέρατα» του ποδοσφαίρου της δεκαετίας του 70, είχε πολύ καλή σχέση με τον Κούδα που λάτρευε.

Γνώριζε τα πάντα στο μπάσκετ, είχε και δίπλωμα διαιτητή ενώ έκανε και προπονητής και ανέδειξε παίκτριες όπως την Πεταχτή. Τελικά, ακολούθησε τη δημοσιογραφία. Ταυτίστηκε με τον Γκάλη και μπορώ να πω ότι τον βοήθησε. Εκείνη την εποχή δεν ήταν ό,τι πιο εύκολο να του πάρεις μια δήλωση. Όταν μεσουρανούσε στον Άρη, ο Πάρις τον βοήθησε.

Το μεγαλύτερο προσόν του Πάρι εκτός από ρεπόρτερ, ήταν και οι αφηγήσεις του. Ήταν τόσο παραστατικός στις ιστορίες του που σε έπιανε η κοιλιά σου από τα γέλια, ήταν απίστευτος ατακαδόρος. Ήταν σαν να το ζουσες. Ήταν πρωτοπόρος, όταν άνοιξε η ΕΡΤ3 και συνέπεσε με την πορεία του Άρη στην Ευρώπη, το κανάλι είχε επενδύσει στον Πάρι. Τότε δεν υπήρχαν και ιδιωτικά κανάλια αλλά την έβλεπε όλος ο κόσμος. Υπήρχαν παραγωγές όπως «Ο δρόμος προς τη Γάνδη» που είχε αποτυπώσει 100 την πορεία του Άρη.

Τέλος, έδωσε τρία επίθετα που ταιριάζουν στον Πάρι Καλημερίδη: «Αξόδευτος, ανόθευτος, μπον βιβέρ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.