Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», φιλοξενήθηκε ο αρχιτέκτονας Τάκης Δούμας, ο οποίος είχε αναλάβει το έργο της «Νέας Τούμπας» αλλά και το νέο γήπεδο του Άρη.
Ο Τάκης Δούμας μίλησε για τα νέα γήπεδα που θα φτιαχτούν στην Θεσσαλονίκη αλλά έδωσε και μια μικρή αποκάλυψη για το γήπεδο του Ολυμπιακού.
Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Metropolis 95,5:
«Και τα δύο γήπεδα είναι εξελιγμένα έργα και τα έχει αναλάβει το γραφείο, δεν έχει σημασία που είναι δύο διαφορετικές ομάδες. Δεν είναι οπαδικών προτιμήσεων οι δουλείες, για παράδειγμα το γήπεδο του Ολυμπιακού το έχει κατασκευάσει ΠΑΟΚτσής. Ο διευθύνων σύμβουλος είναι στέλεχος της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Άρα καταλαβαίνεται ότι σε αυτά τα πράγματα ρόλο παίζουν η εξειδίκευση και όχι άλλα κριτήρια.»
«Αυτή η πόλη, ορισμένα πράγματα τα κρίνει με πολύ λάθος τρόπο και άδικο, ο φίλος μου ο Πάρις Μπίλιας μπορεί η υποψηφιότητα του ως νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης να επηρεάστηκε γιατί είχε κυκλοφορήσει μια φήμη ότι είναι φίλαθλος του Ολυμπιακού. Αυτά τα πράγματα δεν έχουν νόημα γιατί κάποιοι άνθρωποι πρέπει να κάνουν την δουλεία ανεξαρτήτως την ομάδα που υποστηρίζουν.»
Τι μπορεί να γίνει με το γήπεδο του Άρη;
«Η υπόθεση του Άρη έχει να κάνει με τα εξής δεδομένα, έχοντας διαπιστώσει από την πρόθεση του Θοδωρή Καρυπίδη να κάνει κάτι για την αναβάθμιση του Χαριλάου, διαπιστώσαμε ταυτόχρονα για τις αδυναμίες που έχει το Χαριλάου ως χώρος και ως διατιθέμενη έκταση. Ο φόρος βέβαια, δεν μπορεί να έχει τα χαρακτηριστικά που είχε η Τούμπα. Δηλαδή, στην ίδια θέση του παλιού γηπέδου να γίνει ένα νέο γήπεδο και μην είναι εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και αν θέλετε του αστικού ιστού γύρω του, γιατί άλλο είναι τα 120 στρέμματα αέρα που έχει η Τούμπα, με όλη την αλάνα γύρω και άλλο είναι τα 20-21 στρέμματα μαζί με τους γύρους δρόμους που έχει το Χαριλάου. Άρα λοιπόν, η μοναδική δυνατότητα για νέο γήπεδο στον Άρη, είναι η μηδενική λύση δηλαδή να μην προχωρήσεις σε κανένα έργο ή διαλέγεις μια άλλη λύση, κάνοντας ένα νέο γήπεδο κάπου αλλού και το Χαριλάου γίνεται ένας κοινόχρηστος χώρος σε συνδυασμό με το πάρκο Αλκμήνης και δημιουργώ ένα ωραίο πράσινο, που όχι μόνο έχει έλλειμμα η Θεσσαλονίκη αλλά εξ ορισμού μειώνεται το πράσινο της Ελβετίας που είναι δίπλα, διότι χτίζονται κάποια. Με αυτή τη λοιπόν την κίνηση, είναι μια υπόθεση για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και για τα διαμερίσματα του Χαριλάου, οι οποίο κερδίζουν και οι δύο. Από την άλλη όμως, έχω ένα «νοικοκυρεμένο» μαγαζί που είναι ο Άρης, ο οποίος θα κερδίσει και αυτός ένα νέο γήπεδο σε άλλη βέβαια τοποθεσία και θα πρέπει αυτό το μέρος να είναι κοντά στον αστικό ιστό, να έχει εξυπηρετήσεις, να έχει πολλές προσβάσεις, που δεν θα χρειαστεί να ξοδευτούν περισσότερες δαπάνες όσες με ένα γήπεδο. Ώστε να μπορεί πραγματικά και ουσιαστικά, να γίνει ένα καινούργιο γήπεδο σε μια αρκετά κοντινή θέση.»
Που είναι αυτός ο χώρος;
«Είναι το μεγάλο άδειο ακίνητο, επί της Λεωφόρου της Γεωργικής Σχολής μεταξύ της εγκαταλειμμένης εγκατάστασης και το «Leroy Merlin». Πηγαίνοντας από τον Φοίνικα προς Αεροδρόμιο, έχει 162 έκταση στρέμματα και είναι μια κοντινή θέση αλλά και προνομιούχα. Η τοποθεσία επιτρέπει την υλοποίηση του σχεδίου. Θα υπάρξει μια κρατική χρηματοδότηση, έτσι ώστε να υλοποιηθεί το σχέδιο, με τον Άρη να παραχωρεί το γήπεδο στο Χαριλάου. Θα είναι σαν ανταλλαγή. Το σχέδιο γράφει ότι θα κατασκευαστεί ένα νέο γήπεδο με 30.000 θέσεις. Τους επενδυτές του σχεδίου δεν θα τους βρει ο Άρης, αλλά θα τους βρει ο ιδιοκτήτης του ακίνητου και η πολιτεία. Εμένα με ενδιαφέρει η ασφάλεια του σωματείου, γιατί πρέπει ο Άρης να δώσει το Χαρίλαου, όταν πρώτα κατασκευαστεί το άλλο. Και αν καθυστερήσει 1-2 χρόνια δεν έγινε και κάτι.»
Προφανώς για όλα τα γήπεδα της χώρας, θα έπρεπε να υπάρχει και μια οικονομική συνδρομή για όσους πραγματοποιούν τέτοιου είδους εγχειρήματα. Η ΑΕΚ δεν έχει αυτή τη στιγμή γήπεδο, άσχετα αν την έχουν ταυτοποίηση με το ΟΑΚΑ. Παρόλα αυτά, κάνει μια εγκατάσταση καινούργια, η οποία εξωραΐζει μια περιοχή. Είναι πάρα πολύ φυσιολογικό και τα θεσμικά όργανα της πολιτείας να συμβάλλουν σε αυτό. Ενδεχομένως ισχύει αυτό για όλους και για τον ΠΑΟΚ, παρόλο που ο επενδυτής στις πρώτες εξαγγελίες είχε αναφέρει ότι μπορεί να το κατασκευάσει, θα πρέπει να βοηθήσει και η πολιτεία, με ταμεία ανάκαμψης και χρηματοδοτική συμπαράσταση.
«Αυτό που μας νοιάζει είναι ότι, το νέο γήπεδο του Άρη, το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι για την νέα Θεσσαλονίκη τον επόμενων 50ετών, η οποία πρέπει να αναβαθμιστεί. Πιστεύω θα έχουμε εξελίξεις για το γήπεδο του Άρη τις επόμενες εβδομάδες.»