Δώστε τα όλα-παίκτες, διοίκηση, φίλαθλοι- για να παίξουμε στο πρωτάθλημα …της Ρεάλ!

Metrosport Team03 Ιουνίου 2024

Γράφει ο ΘΑΝΟΣ ΜΠΟΥΖΑΣ

Παρακολουθήσαμε το Σάββατο το βράδυ το πιο σπουδαίο παιχνίδι της χρονιάς, τον τελικό του champions league μεταξύ της Ρεάλ και Ντόρτμουντ. Κατά την άποψή μας ήταν ένας από τους καλύτερους τελικούς που έχουμε δει όχι τόσο για τις φάσεις και κάποια απρόβλεπτη εξέλιξη όσο για την απόδειξη της δυνατότητας κατάκτησης μιας ομάδας όταν είναι φαβορί όπως η Ρεάλ. Δεν πρέπει να μπερδεύουμε την Ισπανική ομάδα με τα φαβορί στο Ελληνικό πρωτάθλημα ή ακόμη και στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Για μας η λέξη φαβορί είναι πλέον συνώνυμο της Ρεάλ για τόσο μεγάλης σημασίας αγώνες.

Στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζε να μην έχει μπει στο γήπεδο με την Ντόρτμουντ να κάνει αρκετές σπουδαίες φάσεις. Όμως στο δεύτερο ήταν λες και διαβάζαμε ένα ποδοσφαιρικό μυθιστόρημα που στο τέλος γνωρίζαμε ποιος θα νικήσει. Δεκαπέντε κύπελλα πρωταθλητριών είναι σχεδόν αδύνατο έως απίθανο να τα πετύχει κάποια άλλη , όσο καλή κι αν είναι, ομάδα. Από την δική μας πλευρά οι περισσότεροι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ υποστήριζαν τον Ισπανικό σύλλογο όχι λόγω των δεδομένων και χρονολογημένων οπαδικών επιλογών ή της φίλο-Ισπανικής προσέγγισης αλλά επειδή ο Δικέφαλος σε περίπτωση κατάκτησης από την Ρεάλ θα είχε να αντιμετωπίσει στην προσπάθεια πρόκρισης στους ομίλους του champions league μια «δυνατή» ομάδα λιγότερο, την Σαχτάρ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει τον δεύτερο καλύτερο συντελεστή σε όλο το Champions Path για τα 5 εισιτήρια που διεκδικούν οι ομάδες από τους προκριματικούς κάτι που είναι πρωτόγνωρο αλλά και δείχνει την θετική πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Με την κατάκτηση του Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης η πρωταθλήτρια Ουκρανίας, Σαχτάρ Ντόνετσκ, δεν θα συμμετέχει στην προκριματική διαδικασία και εκμεταλλευόμενη τον υψηλό συντελεστή της σε σχέση με τις πρωταθλήτριες των χωρών από τη θέση 11 έως τη θέση 55 . Το αξιοσημείωτο που διαβάσαμε στα σχόλια αυτών που το champions league είναι η αποκλειστική ενασχόλησή τους είναι και το ότι αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ (προβιβάστηκε στα πλέι οφ από τον δεύτερο προκριματικό για να καλύψει το κενό της Σαχτάρ) δεν είχε προλάβει να ξεπεράσει τη Ριέκα, λίγο πριν από το φινάλε για να κατακτήσει τον τίτλο στην Κροατία, ο ΠΑΟΚ θα είχε γλυτώσει δυο προκριματικούς και θα ξεκινούσε από τα πλέι οφ έχοντας εξασφαλίσει θέση στους ομίλους στο Europa League!

Φυσικά με τα «ΑΝ» δεν διατηρείς μια ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Ο ΠΑΟΚ στη χρονιά που ακολουθεί θα έχει πολύ πιο δύσκολο έργο από το περυσινό. Θα «ριχτεί» από τις 23-24 του Ιούλη στην διαδικασία των σημαντικότατων παιχνιδιών πρόκρισης. Θέλει δυο προκρίσεις για να επιτύχει την συμμετοχή του στα τελικά της λίγκας που φέτος θα έχει 36 ομάδες και το σύστημα θα είναι νέο-εντελώς διαφορετικό από το περυσινό. Συμπερασματικά ο Δικέφαλος επιβάλλεται να ριχτεί στην μάχη των μεταγραφών από τώρα. Δε λέμε φυσικά να καλύψει όλες του τις ανάγκες μέχρι τα τέλη Ιουλίου αλλά πρώτον να οριστικοποιήσει την παραμονή των δυο Ελλήνων ώστε κόσμος και ομάδα να πάψουν να ασχολούνται με ψυχοφθόρα ζητήματα και δεύτερον να αποκτήσει 2-3 παίκτες εκεί που έχει αδυναμίες ή μπορεί να «πονέσει» λόγω έλλειψης εναλλακτικών λύσεων. Φέτος « σχεδόν όλες οι επιλογές Λουτσέσκου στη χρήση παικτών για να διατηρήσει τις δυνάμεις και τη θέληση τους μέχρι το τέλος…βγήκαν. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνεται συνέχεια αν δε υπάρξει παράλληλη ενίσχυση και από την διοίκηση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.