«Δώσε» σ’ αυτόν τον ΠΑΟΚ την καρδιά σου μια για πάντα!

Metrosport Team19 Μαΐου 2024

Ενενήντα οκτώ χρόνια και κάτι μέρες. Από τότε που ιδρύθηκε η ομάδα του ΠΑΟΚ, οι προπάπποι, οι παππούδες μας, εμείς και τα παιδιά μας ζήσαμε στο σώμα και την καρδιά μας όλη του την Ιστορία. 

Γεγονότα συγκλονιστικά, πολλά από αυτά ξεχασμένα εξαιτίας του αδηφάγου χρόνου, νίκες και ήττες, σφαγές και επαναστάσεις δημιούργησαν το Παοκτσήδικο γίγνεσθαι που ξεπερνά σε νόημα και αξία τίτλους και επιτυχίες. Ο ΠΑΟΚτσής φίλαθλος δεν ακολουθεί την ομάδα λόγω των μεγάλων μεταγραφών, των πολλών πρωταθλημάτων και της επιβολής του συλλόγου στους υπόλοιπους. 

Η Ελλάδα, όπως έχει αποδειχθεί, δεν μπορεί να διατηρήσει ή να δημιουργήσει φιλάθλους για μια ομάδα αν αυτή δεν έχει διαχρονικές επιτυχίες και κατακτήσεις τίτλων. Είδαμε στα έτη παρουσία μας στον φίλαθλο χώρο, γήπεδα που γέμιζαν με χιλιάδες να είναι άδεια ή και μισογκρεμισμένα. Όμως η Τούμπα για τον κάθε αγνό «Δικεφαλιώτη» μοιάζει πάντα καινούργια. 

Οι μνήμες συνενώνονται με το παρόν και απαιτούν από τον ΠΑΟΚ να βγάζει προς τα έξω το συναίσθημα της απόλυτης ολοκλήρωσης για έναν οπαδό. Το σημερινό παιχνίδι στο Χαριλάου θα αναδείξει τον πρωταθλητή. Για την ομάδα μας η κατάκτηση του, παρά τα 98 χρόνια, μοιάζει πρωτόγνωρη και ως συναίσθημα και με τον τρόπο που θα επιτευχθεί. 

Αναλογιζόμαστε ότι ο ΠΑΟΚ είχε τον χαμηλότερο προϋπολογισμό και όχι την πληρότητα που απαιτούσε ο πρωταθλητισμός ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ για να εντείνουμε και να τοποθετήσουμε στην ποδοσφαιρική ψυχή μας το μεγαλείο ενός τέτοιου επιτεύγματος. Ο αδύναμος, ο ελλιπής, ο συνήθης διωκόμενος από το σύστημα δίνει απόψε το στίγμα της ποδοσφαιρικής επανάστασης. 

Μιας επανάστασης που έχει καταφέρει να αλλοιώσει και να διαφοροποιήσει ακόμη σκέψεις και συναισθήματα των άμεσων αντιπάλων. Πρώτη φορά στην Ιστορία , προφανώς και λόγω της κοινωνικής εξέλιξης, ακούμε και διαβάζουμε από την συντριπτική πλειοψηφία οπαδών και δημοσιογράφων, ότι αυτός που αξίζει το πρωτάθλημα και καλό είναι να το πάρει … είναι ο ΠΑΟΚ. 

Ακόμη και φίλοι της ΑΕΚ – όχι λίγοι- όχι το παραδέχθηκαν αλλά …το δέχθηκαν!! Ωστόσο επειδή το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο δεν χωράει η λέξη «σιγουριά», ακόμη κι αν είσαι καλύτερος, ακόμη κι αν «πατήσεις» το αντίπαλό σου, ότι και να γίνει, αυτή η ομάδα επιβάλλεται να αποτελέσει την βάση, τον κορμό για τις επόμενες χρονιές. 

Δεν θα θέλαμε να διαπιστώσουμε ότι ένα άτυχο αποτέλεσμα θα διαγράψει αυτό που όλοι νιώθουν σήμερα και προσδοκούν για το άμεσο μέλλον. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες, προβλήματα ίσως και οικονομικά λόγω του πολέμου της Ρωσίας. Όμως η συνένωση όλων μας σε μια γροθιά πίστης και συνεχής υποστήριξης έχει τη δυνατότητα να μεταλλάξει το μέλλον και να το κάνει από ευοίωνο σε πραγματικότητες που φέρνουν τίτλους και επιτυχίες στην ασπρόμαυρη Τούμπα. 

Ελπίζουμε την Κυριακή το βράδυ όλοι μας να νιώσουν το πρωτόγνωρο συναίσθημα κατάκτησης ενός πρωταθλήματος που ουδεμία σχέση έχει με τα προηγούμενα δημιουργώντας καινούργιο κίνητρο το οποίο να σου επιβάλλει να «δώσεις» στον Δικέφαλο του Βορά την καρδιά σου μια για πάντα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.