Δόμνα Μιχαηλίδου: «Όσοι χρωστάνε μέχρι 100 ευρώ θα έχουν ασφαλιστική ικανότητα»

Metrosport Team12 Απριλίου 2024

Ειδική αναφορά σε περισσότερους από 70.000 μικροοφειλέτες έκανε η Δόμνα Μιχαηλίδου κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου τα είπε αυτά στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», στο οποίο περιλαμβάνεται και το άρθρο 60 που αφορά στην παροχή Ασφαλιστικής Ικανότητας σε μικροοφειλέτες.

«Αναγνωρίζουμε», ανέφερε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «ότι αρκετοί, από τους 70.000 μικροοφειλέτες που χρωστούν έως 100 ευρώ, δεν το γνωρίζουν καν. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι αρκετοί από τους μικροοφειλέτες χρωστούν ποσά που δεν ξεπερνούν τα 10 ευρώ. 

Με τη ρύθμιση μας, με την οποία χορηγούμε ασφαλιστική ικανότητα σε όσους χρωστούν έως 100 ευρώ, κάνουμε ό,τι κάναμε και με την ασφαλιστική ενημερότητα».

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σημείωσε επίσης πως όλοι όσοι μικροοφειλέτες χρωστούν έως 100 ευρώ με τη ρύθμιση αυτή θα έχουν πρόσβαση και σε ιδιωτικούς παρόχους υγείας, ιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.