Ξέσπασε η χήρα του Καραϊβάζ: «Περίεργη δίκη αφέθηκε στα χέρια ενόρκων»

Metrosport Team03 Αυγούστου 2024

Μη αναμενόμενο χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της δίκης των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του συζύγου της, Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου. Μιλώντας στην ΕΡΤ, η χήρα του γνωστού δημοσιογράφου τόνισε ότι σέβεται την απόφαση του δικαστηρίου, αν και για την ίδια δεν υπάρχει δικαίωση.

«Υπήρξε η δίκη; Υπήρξαν τα δεδομένα; Τώρα πως η Δικαιοσύνη έφτασε σε αυτό που έφτασε, είναι θέμα των δικαστών. Δεν είμαι γνώστης των δικαστηρίων – να πω ότι είναι η ουσιαστικά η πρώτη φορά που επισκέπτομαι το χώρο των δικαστηρίων. Είναι πρωτόγνωρο όμως, απ’ ότι μου είπαν συνάδελφοι οι οποίοι κάνουν δικαστικό ρεπορτάζ, η εισαγγελέας να ξεκινήσει πρώτα από την πρότασή της και μετά να αιτιολογήσει.

Θα μου επιτραπεί να πω εγώ, όντας ναι μεν μέσα, ως ένα από τα θύματα του χαμού του Γιώργου, μη γνωρίζοντας όμως καλά το δικαστικό θέμα, ότι είναι περίεργη δίκη, έτσι ώστε να αφήνεται στα χέρια των ενόρκων. Είναι δύσκολη δίκη για ενόρκους. Θα έπρεπε τέτοιες δίκες να είναι μόνο από δικαστές. Κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα», ανέφερε.

Μάλιστα, η Στάθα Αλεξανδροπούλου υποστήριξε ότι είναι πολύ δύσκολο για έναν απλό πολίτη να «πρωταγωνιστήσει» σε μια τόσο δύσκολη δίκη, ιδιαίτερα όταν δεν είναι ενταγμένος και «δεν είναι ορκισμένος δικαστής».

«Τώρα τι ήταν πιο βασικό; Η έλλειψη γνώσης ή φόβος; Αυτό δεν μπορώ να το κρίνω γιατί δεν είμαι ειδικός. Εγώ σε κάθε περίπτωση σέβομαι την απόφαση στο ελληνικό δικαστήριο και αναμένουμε τι θα κάνει η ελληνική δικαιοσύνη (…)

Εγώ εμμένω στην άποψη μου ότι δεν υπάρχει δικαίωση στο θάνατο. Από την πλευρά όμως ότι ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία, θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε αστυνομικές αρχές. Για τη δουλειά που έκαναν για την περίπτωση του Γιώργου και τους ευχαριστώ γιατί ήταν πολλά χρόνια κατά έναν τρόπο συνεργάτες με τον Γιώργο λόγω του αστυνομικού ρεπορτάζ. Είμαι πεπεισμένη ότι θα βρεθεί το δίκιο (…)

Εάν η ελληνική δικαιοσύνη συνεχίσει, είμαι υποχρεωμένη να ακολουθήσω, είμαι ηθικά υποχρεωμένη», πρόσθεσε.

«Μιλάμε για οργανωμένο έγκλημα»

Παράλληλα, η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ αναφέρθηκε στο οργανωμένο έγκλημα, ευχαριστώντας ιδιαίτερα την ΕΣΗΕΑ για τη στάση που κράτησε στη υπόθεση.

«Εδώ μιλάμε για οργανωμένο έγκλημα, και ευχαριστώ πολύ όλους και προπάντων την ΕΣΗΕΑ, που είναι ο επίσημος συνδικαλιστικός φορέας, η οποία όχι μόνο στάθηκε δίπλα, μα στάθηκε και αρωγός μας και δεν υπήρξε από όλους εσάς μια σκιά προς το πρόσωπο του Γιώργου (…)

Τώρα το αν οι άνθρωποι οι οποίοι σκότωσαν τον Γιώργο θα κυκλοφορούν ελεύθεροι ή θα είναι φυλακισμένοι, αυτό είναι περισσότερο κομμάτι της πολιτείας (…)

Δηλαδή ζούμε σ’ ένα κράτος οργανωμένο. Ναι, θέλουμε ανθρώπους οι οποίοι να είναι ελεύθεροι και να πράττουν και να λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με τη δημοκρατία μας. Γιατί είναι ένα φοβικό συναίσθημα και αυτό.

Και προς Θεού, δεν αναφέρομαι στους δύο ανθρώπους οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Αυτό θα το κρίνει και θα το αποφασίσει η Πολιτεία. Εγώ είμαι πολύ λίγη γι αυτό».

 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.