Δολοφονία Καραϊβάζ: Αναβλήθηκε η δίκη για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου (vid)

Metrosport Team26 Ιουνίου 2024

Σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου επρόκειτο να ξεκινήσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη των δύο αδελφών που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ εκτέλεση, του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στις 9 Απριλίου 2021 έξω από το σπίτι του στον 'Αλιμο.

Ωστόσο, η δίκη διακόπηκε για τις 5 Ιουλίου, καθώς η υπεράσπιση αιτήθηκε αναβολή της δίκης, επειδή ένας από τους δικηγόρους ανέλαβε τον Δεκέμβριο και «δεν είχε χρόνο για ενημέρωση». H εισαγγελέας, από την πλευρά της, τόνισε ότι είχαν χρόνο για ενημέρωση και η αναβολή να αφορά δυο-τρεις ημέρες.

Οι κατηγορίες

Τα δύο αδέρφια ηλικίας 41 και 49 ετών κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, πράξη η οποία σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές ήταν προϊόν «συμβολαίου θανάτου».

Αγνωστοι παραμένουν μέχρι σήμερα αυτοί που παρήγγειλαν τη δολοφονία του δημοσιογράφου αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτήν.

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία ισχυριζόμενοι πως δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την δολοφονία του δημοσιογράφου, θέση που διατύπωσαν αμέσως μετά την σύλληψη τους δύο χρόνια μετά τις θανατηφόρες σφαίρες που δέχθηκε ο Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με το υλικό της δικογραφίας, οι εκτελεστές του δημοσιογράφου , χρησιμοποίησαν για την υλοποίηση του σχεδίου τους ένα σκούτερ και ένα βανάκι, μελέτησαν καλά την περιοχή και τον τρόπο διαφυγής τους μετά την πράξη, ενώ φαίνεται να είχαν μελετήσει καλά τις κινήσεις του θύματος, τις ώρες αναχώρησης για την εργασία του σε τηλεοπτικό σταθμό και τις ώρες επιστροφής του στο σπίτι κ.α.

Στο δικαστήριο παρίσταντο προς υποστήριξη της κατηγορίας η οικογένεια του δημοσιογράφου, η οποία από την αρχή δήλωσε παράσταση για το έγκλημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.