Δολοφονία αστυνομικού στου Ρέντη: «Ηθικός αυτουργός» προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό κι εντοπίστηκε στα Γιάννενα

Metrosport Team22 Απριλίου 2024

«Ηθικός αυτουργός», σύμφωνα με το ertnews, που σχετίζεται με τη δολοφονία του αστυνομικού στου Ρέντη προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό κι εντοπίστηκε στα Γιάννενα. 

Περισσότερες από 60 προσαγωγές και συλλήψεις έγιναν τις τελευταίες ώρες για την δολοφονική επίθεση στις 7 Δεκεμβρίου στον αστυνομικό των ΜΑΤ, Γιώργο Λυγγερίδη, με ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη, έξω από το γήπεδο βόλει «Μελίνα Μερκούρη». 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Τρίτη ενώπιον του εισαγγελικών αρχών για να τους αποδοθούν επισήμως οι βαριές κατηγορίες.

Η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής από την πόλη των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤΝews, ένας από τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του νεαρού αστυνομικού, προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίστηκε στην πόλη των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του τμήματος Αθλητικής Βίας, επέβαινε σε αυτοκίνητο και κινούταν προς τα σύνορα.

Στη συνέχεια έγιναν έρευνες και στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 56 συλλήψεις, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται οι πέντε ηθικοί αυτουργοί και δύο αρχηγικά μέλη, δηλαδή οι αυτοί που έδωσαν το έναυσμα για την επίθεση εναντίον της διμοιρίες των ΜΑΤ.

Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη εμπλέκεται στη δολοφονία του αστυνομικού

Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έκανε γνωστό πως έχουν προκύψει στοιχεία για εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη, η οποία σχετίζεται με την δολοφονία του αστυνομικού στου Ρέντη. 

Ο αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος ανέφερε συγκεκριμένα ότι «τους τελευταίους 4 μήνες η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διεξήγαγε υπό άκρα μυστικότητα εκτεταμένη έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής επίθεσης χούλιγκαν στην περιοχή του Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού της ΥΑΤ Γεώργιου Λυγγερίδη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.