Ο Αταμάν επιστρέφει και ο Παναθηναϊκός ζητάει μεγάλο διπλό επί της Εφές

Metrosport Team05 Δεκεμβρίου 2023

Ο Παναθηναικός (6-5) αντιμετωπίζει  την Αναντολού Εφές (5-6) στο Sinan Erdem (05/12,19:30) για την 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Οι πράσινοι προερχόμενοι από την ήττα από την Παρτιζάν στο Βελιγράδι, ταξιδεύουν στην Κωνσταντινούπολη σε πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα σε Ελλάδα και Ευρώπη μετράνε 9 νίκες σε 10 αγώνες και στόχος είναι να φύγουν από την Πόλη με το ροζ φύλλο αγώνα για να παραμείνουν ψηλά στην βαθμολογία.

Κεντρικό πρόσωπο είναι ο Εργκίν Αταμάν ο οποίος επιστρέφει στην ομάδα που μεγαλούργησε, που κατέκτησε τα πάντα με την Εφές: Back to back Ευρωλίγκες (2021,2022) 3 πρωταθλήματα Τουρκίας (2019,2021,2023) 2 κύπελλα Τουρκίας (2018,2022) και 3 Σούπερ ΚΑΠ Τουρκίας (2018,2019,2022). Επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος  μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο της τουρκικής ομάδας. και αναμένεται να αποθεωθεί από το κόσμο.

«Έχω ωραίες αναμνήσεις με την Εφές. Με όλο το σταφ, τους παίκτες, τον πρόεδρο, τους φιλάθλους. Όμως τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Υπάρχει ο επαγγελματισμός στη ζωή. Και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτό το ματς με τον Παναθηναϊκό. Για εμένα θα είναι αρκετά συναισθηματική η φόρτιση να βρεθώ εκεί ύστερα από την τόσο πετυχημένη περίοδο της καριέρας μου, όπως επίσης και για την ιστορία της Αναντολού Εφές. Θα είναι ωραία», τόνισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Aktor. Εκτός φυσικά για το «τριφύλλι» θα είναι οι Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ο Παναθηναικός βρίσκεται στην 5η θέση μαζί με τον Ολυμπιακό, την Φενέρμπαχτσε, την Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Μπασκόνια

Από την άλλη η Εφές είναι πολύ χαμηλά στην 15η θέση και θέλει τη νίκη για να μπορέσει να ανεβεί βαθμολογικά. Ο Ερντέμ Καν θα έχει αρκετές απουσίες  καθώς δεν θα έχει τους Ροντρίγκ Μπομπουά, Ουίλ Κλάιμπερν, Ελάιζα Μπράιαντ, Άντε Ζίζιτς, Ντέρεκ Ουίλις και Τιμπόρ Πλάις.

Το παιχνίδι, που έχει γίνει sold out και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τo Novasports 4, ενώ διαιτητές θα είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Κάρλος Περούγκα και Ράιν Πεεράντι (Εσθονία).

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.