Δοκάρι και ακυρωθέν γκολ του στέρησε ένα καλύτερο σκορ

Γιώργος Στράντζαλης20 Ιανουαρίου 2023

Οσες φορές και να δει κάποιος τη φάση του ακυρωθέν τέρματος του Αρη στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, δεν πρόκειται να καταλάβει τι ακριβώς είδε και κυρίως γιατί βιάστηκε να σφυρίξει ο Πορτογάλος Τιάγκο Μαρτίνς. Είναι πραγματικά να απορείς. Προσωπικά δεν είδα κανένα επιθετικό φάουλ του Καμαρά, ούτε είδα τον Μαυριτανό επιθετικό να επηρεάζει τον Τζολάκη όπως υποστήριξε μετά τον αγώνα στον Θόδωρο Καρυπίδη, προφανώς για να δικαιολογήσει το λάθος (που το παραδέχτηκε ότι έκανε) ο Πορτογάλος διαιτητής. 

Εκτός του ότι καταλόγισε ένα φάουλ που δεν υπάρχει, στέρησε και το δικαίωμα – σφυρίζοντας πριν γίνει η κεφαλιά – από το VAR να ελέγξει τη φάση. Διπλό το λάθος του δηλαδή και δυστυχώς καθόρισε την εξέλιξη του αγώνα. Το… κακό με τον Μαρτίνς τρίτωσε στη δεύτερη κίτρινη κάρτα που χάρισε στον Βρουσάι, στο πάτημα στον Ματσίνι, προτού συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο.

Και κάπως έτσι, ο Αρης ηττήθηκε χθες από τον Ολυμπιακό και θα χρειαστεί να παίξει τα… ρέστα του και να κάνει το παιχνίδι της χρονιά στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για να πάρει το εισιτήριο στα ημιτελικά. Το 1-0 είναι σκορ που ανατρέπεται, ειδικά σε ένα κατάμεστο (όπως αναμένεται να είναι) γήπεδο. Αρκεί όμως η ομάδα του Άλαν Πάρντιου να διορθωθεί. Γιατί και χθες στο Καραϊσκάκης, όπως στον αγώνα Πρωταθλήματος, σε ορισμένες στιγμές ήταν… αδιόρθωτη. Μπορεί ο Πορτογάλος διαιτητής να εκτέθηκε με τις αποφάσεις του, αλλά και ο Αρης εκτέθηκε και το πλήρωσε. Ειδικά στη φάση του γκολ που δέχεται. Ο Ανδρούτσος εξέθεσε τη μισή ομάδα με την κούρσα που έκανε από το κέντρο μέχρι την περιοχή του Κουέστα και ο Μαζικού, που χθες ήταν εκ των αδύναμων κρίκων, εκτέθηκε διπλά αφήνοντας ανενόχλητο τον Ροντρίγκες να εκτελέσει.

Σε τέτοιου είδους παιχνίδια οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά και ο Αρης έχασε στις λεπτομέρειες. Αμυντικά γιατί υπήρξαν στιγμές που δεν είχε συνοχή και ήταν ανοργάνωτος και επιθετικά γιατί δεν είχε ξανά σημείο αναφοράς και κυρίως δεν είχε την τελική πάσα. Με εξαίρεση τις φάσεις που έβγαλε με το δοκάρι του Καμάτσο και την κεφαλιά Μπράμπετς μέσα σε ένα λεπτό (79’-80’) ήταν άτολμος και ελαχίστως δημιουργικός. Και πάλι όμως ο Αρης δεν άξιζε να χάσει στο χθεσινό παιχνίδι. Τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που έχασε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.