Δύσκολα η Αγγλία, 1-0 τη Σερβία

Δημήτρης Καλαϊτζής16 Ιουνίου 2024

Με το δεξί ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Αγγλία, καθώς νίκησε με 1-0 τη Σερβία, στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου. 

Το συγκρότημα του Σαουθγκεΐτ δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του, εν αντιθέσει με τους Σέρβους που παρότι σπατάλησαν ένα ολόκληρο ημίχρονο, στην επανάληψη ήταν αρκετά επικίνδυνοι και θα μπορούσαν μάλιστα να πάρουν έναν βαθμό χρυσάφι, αλλά δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στα καρέ του Πίκφορντ. 

Να σημειώσουμε ότι ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ξεκίνησε βασικός στην αναμέτρηση και αντικαταστάθηκε από τον προπονητή του στο 74ο λεπτό. Στη διάρκεια της παρουσίας του στον αγωνιστικό χώρο ήταν αρκετά καλός. 

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε η αναμέτρηση για την Αγγλία, καθώς άνοιξε το σκορ στο 13΄. Μετά από εξαιρετική σέντρα του Σάκα από τα δεξιά, ο Μπέλιγχαμ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ραΐκοβιτς, γράφοντας το 1-0.

Στο 20ο λεπτό, η Σερβία έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 1-1, όταν μετά από λάθος του Άρνολντ, ο Μίτροβιτς πήρε την μπάλα, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Πίκφορντ.

Στο 25΄ οι τυπικά φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 0-2, με τον Γουόκερ να κάνει μία μεγάλη κούρσα, να βγαίνει σε θέση βολής απέναντι στον Ραΐκοβιτς, αλλά το πλασέ του δεν βρήκε στόχο.

Στο 52΄ το σουτ του Άρνολντ απέκρουσε με γροθιές ο Ραΐκοβιτς. 

Στο 77ο λεπτό η Αγγλία έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο ματς ο Μπόουεν έβγαλε τη σέντρα, ο Κέιν πήρε την κεφαλιά, ο Ραΐκοβιτς απέκρουσε και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. 

Πέντε λεπτά μετά, ήταν σειρά των Σέρβων να απειλήσουν. Ο Βλάχοβιτς έπιασε το δυνατό σουτ και ο Πίκφορντ έδειξε τα αντανακλαστικά του, παραχωρώντας κόρνερ και στο επόμενο λεπτό το σκαστό σουτ του Μπιρμάντσεβιτς απομάκρυνε με το κεφάλι ο Κέιν. 

Στο 89΄ ο Μιλίνκοβιτς Σάβιτς επιχείρησε το σουτ από μακρινή απόσταση, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι συνθέσεις:

Σερβία (Ντράγκαν Στόικοβιτς): Ραΐκοβιτς, Πάβλοβιτς, Μιλένκοβιτς, Γκούντελι (45΄ Ίλιτς), Βελίκοβιτς, Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, Ζίβκοβιτς (74΄ Μπιρμάντσεβιτς), Λούκιτς (61΄ Γιόβιτς), Κόστιτς (43΄ Μλαντένοβιτς), Βλάχοβιτς, Μίτροβιτς (60΄ Τάντιτς)

Αγγλία (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Γκουεχί, Στόουνς, Τρίπιερ, Ράις, Άρνολντ (69΄ Γκάλαχερ), Μπέλιγχαμ (86΄Μέινου), Σάκα (76΄ Μπόουεν, Φόντεν, Κέιν

Τα αποτελέσματα του τρίτου ομίλου:

Κυριακή 16/6

Σλοβενία-Δανία 1-1

Σερβία-Αγγλία 0-1 

Η επόμενη (2η) αγωνιστική

Πέμπτη 20/6

Σλοβενία-Σερβία 16.00

Δανία-Αγγλία 19.00

Η βαθμολογία

1. Αγγλία 3

2. Δανία 1

3. Σλοβενία 1

4. Σερβία 0

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.