Διπρόσωπος ο ΠΑΟΚ, αλλά στην παρούσα φάση το αποτέλεσμα μετράει!

Γιώργος Ζαΐρης22 Σεπτεμβρίου 2023

Προφανώς και με το τέλος του πρώτου μέρους και με το δίκιο τους οι φίλοι του Δικεφάλου προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν την κακή εικόνα της ομάδας. Αυτό δεν αφορούσε το ότι ήταν πίσω στο σκορ αλλά κυρίως στην αδυναμία του να κάνει έστω και μια τελική προς την εστία. 


Και λίγα λεπτά αργότερα η ίδια ενδεκάδα έδωσε απαντήσεις στον εαυτό της! Στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου μέρους ο ΠΑΟΚ έκανε όσες φάσεις δεν έκανε σε ένα ολόκληρο ημίχρονο. Σημαντικό το γκολ του Κουλιεράκη αλλά νομίζω πως η πιο κομβική φάση είχε προηγηθεί και αναφέρομαι στο δοκάρι της Ελσίνκι γιατί με ένα 2-0 υπέρ της ο ΠΑΟΚ θα είχε τεράστιο πρόβλημα.

Το 1-1 επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να ηρεμήσει, στον Λουτσέσκου να κάνει τις αλλαγές και να πάρει πράγματα από όλους όσους μπήκαν. Ναι ήταν τυχερός στη φάση του 1-2 αλλά ο ΠΑΟΚ το έψαχνε συνεχώς το γκολ όπως και ο Ντεσπόντοφ που δικαιώθηκε. Και αποδείχθηκε πόσο σημαντικό ήταν το γκολ του Μπράντον Τόμας. Γιατί αν δεν γινόταν το 1-3 πιθανώς στο τέλος να έφευγε ο ΠΑΟΚ με έναν βαθμό.

Είναι μάθημα η εικόνα του πρώτου μέρους; Δεν χρειάστηκε να γίνει πάθημα πάντως. Ο ΠΑΟΚ έχει ακόμη αρκετή δουλειά, ο Λουτσέσκου είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιεί και τον Μουργκ μέχρι να είναι σε θέση να πάρει πράγματα απ΄ όλους τους παίκτες του.

Δεν αδειάζει επικίνδυνα η κλεψύδρα, αλλά σαφώς και η εμφάνιση του Σαμάτα είναι συνέχεια αυτής στο ματς με τον Αρη. Μακάρι να τον μάθουν οι συμπαίκτες του, μακάρι και αυτός να φωνάξει παρών με μια καλή εμφάνιση που και χθες δεν ήρθε.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως ο ΠΑΟΚ, ο διπρόσωπος ΠΑΟΚ κέρδισε και πήρε τους τρεις βαθμούς και ξεκάθαρα έγινε το φαβορί για την κατάκτηση έστω της δεύτερης θέσης. Όμως μπροστά του έχει ένα δύσκολο ματς και μάλιστα μεθαύριο. Εκεί με την εικόνα του πρώτου μέρους θα έχει πρόβλημα. Αλλά θα έχει ξεκούραστους σημαντικούς παίκτες. Και αυτό είναι παρήγορο!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.