Δίπλωμα οδήγησης: Υπό προϋποθέσεις η οδήγηση για τους 70άρηδες

Metrosport Team08 Ιουνίου 2024

Υπό προϋπόθεσες θα επιτρέπεται πλέον η οδήγηση για τους οδηγούς  ηλικίας άνω των 70 ετών, μετά τη σχετική συζήτηση που έχει ανοίξει σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές θα αφορούν τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας αδειών οδήγησης, που θα αποκτά κανείς μετά και τη συμπλήρωση του 70 έτους. 

Μάλιστα, προκειμένου να δοθεί αυτή τη κατηγορία θα πρέπει να γίνεται πλήρης επανεξέταση των ικανοτήτων ενός οδηγού, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, με τη νέα άδεια οδήγησης να έχει πενταετή ισχύ.

Μόλις περάσουν τα πέντε χρόνια, ο οδηγός θα χρειαστεί να επαναλάβει τη διαδικασία προκειμένου να πιστοποιείται η ικανότητά του να κινεί με ασφάλεια ένα όχημα.

Ταυτόχρονα, δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται θα οριστεί ένα ανώτατο ηλικιακό όριο για τους οδηγούς, πέρα του οποίου κανείς δεν θα έχει το δικαίωμα να αποκτά ή να ανανεώνει το δίπλωμα οδήγησης. 

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, μετά τη συμπλήρωση των 65 ετών, η ανανέωση της άδειας οδήγησης γίνεται ανά τριετία για όλους, με τους οδηγούς να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ιατρικές εξετάσεις από παθολόγο και οφθαλμίατρο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.