ΕΠΣΜ: Διοργάνωση Πρωταθλήματος futsal

Χρήστος Λιάπης30 Ιουνίου 2024

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας Σάββας Δημητριάδης ανέφερε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣ Μακεδονίας ότι η Ενωση είναι έτοιμη να διοργανώσει ένα πρωτάθλημα futsal.

Απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των σωματείων είπε: «Οσοι θέλετε να δημιουργήσετε ομάδα futsal μπορείτε να το κάνετε με τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές.

Eίναι κάτι που θέλουμε να το αναπτύξουμε. Φτιάχνοντας μια ομάδα κατευθείαν παίζει στη Β Εθνική».


Παρακάτω αναφέρουμε (ενημερωτικά) τη φετινή προκήρυξη του πρωταθλήματος Α' Εθνικής για τους ποδοσφαιριστές

1. Απαγορεύεται η συμμετοχή επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (κλασικού ποδοσφαίρου) σε αγώνες Ποδοσφαίρου Σάλας. 2. Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών χωρίς τα δικαιολογητικά του άρθρου 18 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων, ήτοι το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας (Δ.Α.Ι.), καθώς και την ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ, η οποία από 31/07/2019 αποτελεί νόμο του κράτους και είναι απαραίτητη. 3. Απαγορεύεται σε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί εντός της ίδιας ημέρας σε δύο (2) αγώνες του σωματείου του (διαφορετικές κατηγορίες). 4. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν μέχρι ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΕΙΣ (14) ποδοσφαιριστές από κάθε ομάδα. Ελάχιστος αριθμός παικτών ανά ομάδα για να αρχίσει ένας αγώνας είναι ΤΡΕΙΣ (3). 5. Κατά τη διάρκεια του αγώνα επιτρέπεται απεριόριστος αριθμός αλλαγών μεταξύ των ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΩΝ (14) ποδοσφαιριστών. 6. ΑΘΛΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: Κάθε σωματείο δικαιούται να έχει στην αποστολή του αγώνα (14άδα) τέσσερις αθλητές που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ομάδα. 

7. Τα σωματεία πρέπει να αποστείλουν στη Διοργανώτρια την ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ/ROSTER ΟΜΑΔΑΣ, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, που επιβάλλεται να ανανεώνουν κάθε φορά που θα υπάρχει μεταβολή στο δυναμικό τους και η οποία θα αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης. 

Η συμπλήρωση της κατάστασης θα γίνεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά. Σε περίπτωση που η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ/ROSTER ΟΜΑΔΑΣ δεν έχει αποσταλεί, ο αμέσως επόμενος αγώνας δεν θα ορίζεται, με ευθύνη του ίδιου του σωματείου και θα επιβάλλονται οι ανάλογες από τον Κ.Α.Π. κυρώσεις. 

8. Τα σωματεία της Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ – FUTSAL SUPER LEAGUE θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ: i. Να διαθέτουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ δύο εντελώς διαφορετικές χρωματικά εμφανίσεις, (1η & 2η) παικτών και (1η & 2η) τερματοφυλάκων, τις οποίες θα πρέπει να αναγράψουν στη Δήλωση Συμμετοχής. ii. Να αποστείλουν στο email της Ένωσης, το αργότερο δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη του θεσμού, φωτογραφίες της 1ης και της 2ης εμφάνισης των παικτών και των τερματοφυλάκων (φανέλα, σορτσάκι, κάλτσες), καθώς η Επιτροπή Πρωταθλήματος & Κυπέλλου θα είναι αυτή που θα αποφασίζει με ποιες εμφανίσεις θα διεξάγεται κάθε παιχνίδι της κατηγορίας, κάτι που θα ανακοινώνεται πριν από κάθε αγωνιστική έγκαιρα στα σωματεία και στην Επιτροπή Διαιτησίας.. Σε περίπτωση που σωματείο/σωματεία δεν τηρήσει/τηρήσουν την ανακοινωθείσα απόφαση της Επιτροπής για τις εμφανίσεις των ομάδων, θα τιμωρείται/τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο 300€. iii. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Επιτροπής για τις εμφανίσεις των ομάδων, δεν θα γίνεται δεκτή καμία παρέμβαση από τα σωματεία. iv. Επισημαίνεται ότι προτεραιότητα στην επιλογή της εμφάνισης στον εκάστοτε αγώνα δίδεται στο γηπεδούχο σωματείο (Κ.Α.Π., άρθρο 14, §7, 

«ΣΤΟΛΕΣ ΟΜΑΔΩΝ»). Σε περίπτωση που οι βασικές εμφανίσεις των διαγωνιζόμενων σωματείων προσομοιάζουν χρωματικά, το φιλοξενούμενο σωματείο υποχρεούται να αλλάξει εμφάνιση για τον δεδομένο αγώνα. Η Επιτροπή Πρωταθλήματος & Κυπέλλου διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει από τις διαγωνιζόμενες ομάδες να αναμείξουν στοιχεία της 1ης και της 2ης εμφάνισής τους, με στόχο να δημιουργηθεί αισθητή διαφοροποίηση ανάμεσα στις αντίπαλες ομάδες. v. Οι ομάδες, με μέριμνα των ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ τους, είναι υποχρεωμένες να έχουν στον αγώνα – πέρα από τη δηλωθείσα εμφάνιση – και τις 2ες εμφανίσεις παικτών και τερματοφυλάκων. vi. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα προχωρήσει σε αλλαγή μίας ή και των δύο εμφανίσεών της κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, θα πρέπει η αλλαγή αυτή να κοινοποιηθεί εγκαίρως, με αποστολή φωτογραφίας, στο email της Ένωσης. vii. Να μεριμνήσουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για την ατομική φωτογράφηση (όλων των εμφανίσεων, παικτών και τερματοφυλάκων) και την ομαδική τους φωτογράφηση, το αργότερο έως δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης. viii. Στην κατάσταση ποδοσφαιριστών (roster), που κάθε σωματείο είναι υποχρεωμένο να καταθέσει στην Ένωση πριν την έναρξη του θεσμού, κάθε ποδοσφαιριστής θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο αριθμό φανέλας και στις δύο εμφανίσεις, ο οποίος δεν θα αλλάζει καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Σε περίπτωση απόκτησης ή αποχώρησης παίκτη, το roster θα ενημερώνεται και θα κοινοποιείται στην Ένωση, με ευθύνη του σωματείου. Αν παρουσιαστεί αθλητής με διαφορετικό νούμερο φανέλας από εκείνο με το οποίο έχει αρχικά δηλωθεί στο (roster), δεν θα του επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα. 

9. Οι φανέλες των ποδοσφαιριστών θα πρέπει να φέρουν το σήμα της Διοργανώτριας (δεξί μανίκι) και του χορηγού της Ένωσης (αριστερό μανίκι), όπως απεικονίζεται παρακάτω. Σε περίπτωση που από φανέλα ενός ή περισσοτέρων ποδοσφαιριστών λείπουν το ένα ή και τα δύο σήματα, αυτοί ΔΕΝ θα μπορούν να αγωνιστούν. Εάν αγωνιστούν το πρόστιμο για κάθε εμφάνιση από την οποία λείπουν σήμα ή σήματα θα επιβάλλεται στο σωματείο χρηματικό πρόστιμο 100€ για κάθε ποδοσφαιριστή που δεν έχει τα εν λόγω λογότυπα στη φανέλα. Υπεύθυνοι για την τήρηση των παραπάνω ορίζονται οι διαιτητές του εκάστοτε αγώνα. Το σήμα της Διοργανώτριας και εκείνο του χορηγού, παρέχονται δωρεάν στα σωματεία από την Ένωση. 

10. Απαγορεύεται σε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί εάν δεν έχει απόλυτα ομοιόμορφη εμφάνιση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του (φανέλα, σορτσάκι και κάλτσες). 

11. Για να δικαιούται ένας αθλητής τη μοριοδότηση για την εισαγωγή του σε ΑΕΙ, θα πρέπει να είναι ενεργός ποδοσφαιριστής σε σωματείο ποδοσφαίρου σάλας, κατά την αγωνιστική περίοδο στην οποία θα κάνει χρήση των μορίων. Σε διαφορετική περίπτωση, η Γραμματεία της Ένωσης δεν θα δέχεται τη σχετική αίτηση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.