Δύο ασύμβατες «απειλές» στον ορίζοντα: Ο «σούπερ Μάριος» και ο… Ατρόμητος

Δημήτρης Μπούζας12 Ιουνίου 2024

Παρακολουθώντας τις όποιες εξελίξεις στον χώρο - ιδιαίτερα της μεγάλης κατηγορίας – εύκολα μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιες σημαντικές «περιπτώσεις» οι οποίες σίγουρα θα διαφοροποιήσουν τα όσα στερεότυπα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε μέχρι τώρα. Κατά την προσωπική μας άποψη η αλλαγή ηγεσίας στην ΑΕΚ, όπως και η αντίστοιχη που ήδη ολοκληρώνεται στον Ατρόμητο είναι δύο σημαντικά γεγονότα, τα οποία θα αλλάξουν πιθανόν ισορροπίες, προσπάθειες και εικόνες. Την Ένωση ο πολύπειρος Μελισσανίδης φρόντισε να την δώσει σε καλά χέρια, όπως τουλάχιστον ο ίδιος εγγυάται. Αυτό το τελευταίο βέβαια μετά από μια πρώτη ανάγνωση του βιογραφικού του διαδόχου του, επιβεβαιώνεται.


Ωστόσο όμως όπως ήταν επόμενο μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, άρχισαν τα δημοσιεύματα με αποκαλύψεις και σχετικές διαφωνίες. 

Εμείς καταθέτουμε αυτό το οποίο υποστηρίχθηκε από το Ενωσίτικο ρεπορτάζ: «Όσο για το ποιος είναι ο Ηλιόπουλος: Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της «Seajet», με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων. Η συγκεκριμένη εταιρεία εξυπηρετεί συνολικά 50 λιμάνια, διαθέτοντας περισσότερες από 400 συνδέσεις από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο, Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Βόλο, για Κυκλάδες και για Αιγαίο. Επίσης είναι λάτρης των αγώνων αυτοκινήτου και της ταχύτητας, ενώ όπως υποστηρίζει ο ίδιος, είναι 14 φορές πρωταθλητής, έχοντας ρεκόρ σχεδόν σε όλα τα βουνά της χώρας. Έχει διατελέσει πρόεδρος του συνδέσμου οδηγών αγώνων αυτοκινήτου, ενώ έχει το παρατσούκλι… «σούπερ Μάριο». Με την ΑΕΚ δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση μέχρι τώρα, πέρα από το ότι διατηρούσε μια σουίτα στην «Αγιά Σοφιά».

Οι ρεπόρτερ της Ένωσης στην προσπάθεια τους να συνέλθουν από τον αιφνιδιασμό, τοποθετούνται στερεότυπα, χωρίς υπερβολές και κάποιοι μάλιστα με επιφυλακτικό τρόπο. Άλλοι περισσότερο ενθουσιώδεις και ποντάροντας στον αποδεδειγμένα παράτολμο χαρακτήρα του «σούπερ Μάριο», περιμένουν και νέα υψηλά επιτεύγματα! Ήδη προεξοφλούν μεταγραφές που θα κάνουν μπαμ! 

Παραθέτω μια άποψη ενός έμπειρου ρεπόρτερ της Ένωσης, που γράφει για το συγκεκριμένο θέμα τα ακόλουθα: «Και τώρα χθες είχαμε την τελετή παράδοσης και παραλαβής. Δεύτερη φορά που ο Δημήτρης Μελισσανίδης δίνει τη σκυτάλη σε ένα πρόσωπο που δεν είναι γνωστό στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό (το πρώτο ήταν ο αείμνηστος Τροχανάς).

Το πως θα εξελιχθεί αυτή τη φορά η ιστορία και αν ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει το ταλέντο να ηγηθεί της προσπάθειας, δίνοντας ώθηση και γεννώντας ελπίδα με τις κινήσεις του, ουδείς το γνωρίζει. Έβγαλε σιγουριά ο τέως ιδιοκτήτης πως γνωρίζει τι κάνει. Μένει να φανεί αν ο «πλους» θα είναι σε ήρεμα νερά, τότε θα έχει δικαιωθεί μόνο ο Μελισσανίδης». 

Προσωπικά πιστεύω πως ο νέος ηγέτης της ΑΕΚ, τον οποίο παρουσιάζουν ως οικονομικά εύρωστο, τα πρώτα του βήματα τα τελεί υπό κηδεμονία. Με τον «τίγρη» άγρυπνο επιτηρητή και καθοδηγητή του. Ως εκ τούτου ο «σούπερ Μάριο» είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι, σαν νέα παρουσία δεν διαφέρει σε τίποτε από μια ασύμμετρη απειλή, με ότι σημαίνει αυτό το τελευταίο. Μια και αναφερόμαστε όμως σε ασύμμετρες απειλές που αφορούν το ρετιρέ της Σούπερ Λίγκα, κρίνουμε σκόπιμο να προσθέσουμε σε άλλο επίπεδο βέβαια και μια άλλη παρόμοια ασύμμετρη απειλή, η οποία αφορά τον Ατρόμητο.

Ο Σπανός όπως και ο Μελισσανίδης μεθόδευσε έξυπνα την μετάλλαξη της ομάδας του με μια νέα και οικονομικά εύρωστη ιδιοκτησία, από κομπάρσο σε διεκδικητή της 5ης ευρωπαϊκής θέσης, την οποία δικαιούται στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα τολμούσα να σας πω πως και οι δυο αυτές ασύμμετρες απειλές στο χώρο της Σούπερ Λίγκα, είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού. Το πως βέβαια θα αντιμετωπιστούν και το βασικότερο το πως θα εξελιχθούν, δύσκολα μπορεί να προβλεφθεί. Υπάρχουν αισιόδοξες προοπτικές, αλλά και αρκετές επιφυλάξεις.

Συνοπτικά και περιληπτικά μία σχετική ενημέρωση για τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ. Οι διαβεβαιώσεις υπάρχουν. Και αναφέρουν πως «έχουν γνώση οι φύλακες» και ότι όλα θα εξελιχθούν κατ΄ ευχήν. Επιβεβαιώσεις αναμένονται. Το βέβαιο είναι μέχρι στιγμής ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον Μεϊτέ, η υπέρβαση που επιχειρεί ο ΠΑΟΚ ανεβάζοντας την προσφορά του για τον Ετζούκε. Όσο για τον Καμαρά, οι πληροφορίες του Metrosport.gr αναφέρουν ότι υπήρξε προσέγγιση του παίκτη με τον ΠΑΟΚ και δεν αποκλείεται να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Θεωρούμε σκόπιμο να αναφέρουμε ότι στα προεκλογικά της ΕΠΟ, διαπιστώθηκε μια παρασκηνιακή προσπάθεια του Ολυμπιακού να επιβάλει τον Μπριάκο, η οποία όμως αντιμετωπίστηκε άμεσα και αποτρεπτικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.