Δημοσκόπηση Marc: Τι λένε οι πολίτες για γάμο και τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια

Metrosport Team24 Ιανουαρίου 2024

Σημαντικό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία επί του δεύτερου ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη (24/1). Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με το ΚΚΕ να ακολουθεί σε κοντινή απόσταση. 

Πιο συγκεκριμένα τα ποσοστά των κομμάτων στη δημοσκόπηση της Marc καταγράφονται ως εξής:

ΝΔ: 33,7%

ΠΑΣΟΚ: 12,7%

ΣΥΡΙΖΑ: 10%

ΚΚΕ 8%

Λύση: 5,8%

Σπαρτιάτες 2,7%

Πλεύση 2,7%

Νέα Αριστερά: 2%

ΜέΡΑ 25: 2%

Τι λένε οι πολίτες για γάμο και τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών

Αναφορικά με το ζήτημα του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο εξετάζει η δημοσκόπηση, η πλειοψηφία των πολιτών είναι θετικά διακείμενη ως προς τον γάμο των ομόφυλων. Το 40,8% δηλώνει πως «συμφωνεί» και το 17% ότι μάλλον συμφωνεί, ενώ το 34% ότι διαφωνεί και το 5,8% ότι «μάλλον διαφωνεί».

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά η πλειοψηφία των ατόμων που απάντησε στη δημοσκόπηση διαφωνεί με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια διαφωνεί το 55,2%, ενώ συνολικά (με αυστηρές προϋποθέσεις) συμφωνεί το 41%.

Τι λένε οι πολίτες για δικαιώματα για παρένθετη μητέρα

Την ίδια στιγμή, το 80,8% των ερωτηθέντων απαντά πως συμφωνεί με το να έχουν ίσα διακαιώματα τα παιδιά των ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών, αλλά το 14,3% δηλώνει πως διαφωνεί.

Στο ζήτημα της παρένθετης μητρότητας, διαφωνεί απολύτως το 61,1%, μάλλον διαφωνεί το 9,1% (σύνολο 70,2%). Συμφωνεί απολύτως το 14,6% και μάλλον συμφωνεί το 12%.

Στο ερώτημα που πρέπει να δώσει προτεραιότητα η κυβέρνηση, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε, στην ακρίβεια/ανατιμήσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.