Δημοσκόπηση Alco για Alpha: «Πόσο ενδιαφέρουν τους πολίτες οι Ευρωεκλογές;»

Metrosport Team05 Ιουνίου 2024

Πρώτη εικόνα για τους αναποφάσιστους των Ευρωεκλογών, αλλά και τη διαφορά μεταξύ των κομμάτων, μόλις 4 ημέρες πριν την κάλπη, έρχεται να δώσει η δημοσκόπηση της Alco, που παρουσιάζεται σήμερα (5/6/24) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Η δημοσκόπηση της Alco έγινε το διάστημα μεταξύ Κυριακής και Τρίτης (4/6/24), μία «ανάσα» δηλαδή πριν τις Ευρωεκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, ότι η έρευνα έγινε πριν κορυφωθεί η αντιπαράθεση για το πόθεν έσχες Κασσελάκη.

Στο ερώτημα πόσο ενδιαφέρουν τους πολίτες οι Ευρωεκλογές, εκείνοι απάντησαν πολύ 57%, λίγο 25% και καθόλου 18% Στην ερώτηση για το αν η ψήφος στις ευρωεκλογές μπορεί να αλλάξει κάτι στη χώρα, 6 στους 10 πολίτες απάντησαν όχι!

Στην κάρτα με την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζεται με ποσοστό 26,6% ο ΣΥΡΙΖΑ 13% Το ΠΑΣΟΚ 11%, το ΚΚΕ 6,9% η Ελληνική λύση 7,4% Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό από 29,5 μέχρι και 33,9% ο ΣΥΡΙΖΑ έως 17,8% και το ΠΑΣΟΚ έως 13,8%.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, το αποτέλεσμα της κάλπης φαίνεται να φέρνει για τη ΝΔ ένα ποσοστό μεταξύ 31,5 και 32% λίγο κάτω από το στόχο του κόμματος δηλαδή για 33%. Η δεύτερη θέση πάντως, με βάση τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, φαίνεται να ανήκει ξεκάθαρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.