Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Πού μεταφέρεται τελικά το Ειδικό Σχολείο

Metrosport Team09 Αυγούστου 2024

Λύση στο πρόβλημα που είχε οδηγήσει δεκάδες οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη, στην απόγνωση βρέθηκε μετά από πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με το thessatoday,  το Ειδικό Σχολείο Ελευθερίου – Κορδελιού (ΕΕΕΕΚ) θα μετεγκατασταθεί στο παλαιό φυσιοθεραπευτήριο όπου σήμερα στεγάζεται η δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΤΟΜΥ) καθώς και μονάδα του ΕΚΑΒ. Μάλιστα, το «νέο» κτίριο είναι εμβαδού περίπου 930 τετραγωνικών μέτρων και για τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Σχολείου σε αυτό έδωσε έγκριση η αρμόδια επιτροπή καταλληλότητας, προκειμένου να φιλοξενήσει 37 παιδιά.

Η μετεγκατάσταση του Ειδικού Σχολείου αποτελούσε εδώ και πολλά χρόνια πάγιο αίτημα των γονέων των μαθητών με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι έκαναν καθημερινά μάθημα σε ένα επικίνδυνο κτίριο. Τελικά, η νέα δημαρχιακή διοίκηση του Λευτέρη Αλεξανδρίδη κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου οι αρμόδιοι φορείς να βρουν το κατάλληλο κτίριο και να επιτρέψουν τη μετεγκατάσταση του σχολείου.

Μετά τη μεταφορά του σχολικού ιδρύματος, οι μονάδες ΕΚΑΒ και ΤΟΜΥ θα «μετακομίσουν» στα παλαιά κοιμητήρια του Ελευθερίου – Κορδελιού. Μεγάλος στόχος η κατασκευή καινούργιου κτιρίου για το Ειδικό Σχολείο...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

  

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.