Δημήτρης Σουνάς: Το κάρμα τον «ξεπληρώνει» στην Αβελίνο

Μάνος Χατζάκης16 Οκτωβρίου 2024

Ο Δημήτρης Σουνάς έχει αφήσει τελείως πίσω του την Ελλάδα, κάνοντας διεθνή καριέρα σταθερά και με συνέπεια. Μετά το πέρασμά του από τον Άρη, σε δύσκολα χρόνια, και Απόλλωνα Σμύρνης, βρήκε τη χώρα που του ταίριαξε και δεν είναι άλλη από την Ιταλία. Εκεί, έχει αγωνιστεί σε Μονόπολι, Περούτζια, Ρετζίνα, Καταντζάρο και πλέον ανήκει στην Αβελίνο, όπου τα πηγαίνει περίφημα.

Ο 30χρονος μέσος έχει πετύχει ήδη πέντε γκολ σε εννέα παιχνίδια στη Serie C και «αναγκάζει» τους οπαδούς της Αβελίνο να ανακαλούν στη μνήμη τους τον πρώτο Έλληνα, που έπαιξε στην ομάδα τους (δεν είναι και πολλοί άλλωστε), τον Νίκο Αναστόπουλο.

Ο Σουνάς πήγε στην Αβελίνο 36 χρόνια μετά τον «Μουστάκια», ο οποίος ήταν ο δεύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έπαιξε στο εξωτερικό, μετά τον Γιώργο Σιδέρη, ο οποίος τη σεζόν 1970-71 είχε μεταγραφεί στο Βέλγιο και τη Ρουαγιάλ Αντβέρπ.

Αν ο Σουνάς δεν άφηνε τον Άρη, πάντως, θα μπορούσε να έχει συναντήσει τον Αναστόπουλο, όταν εκείνος ήρθε στη χρονιά της Γ' εθνικής (2015-2016). Ο Σουνάς όμως είχε ήδη βιώσει την εμπειρία της τρίτης εθνικής κατηγορίας, μην καταφέρνοντας, μάλιστα, να πάρει την άνοδο στη Β', λίγους μήνες πριν. 

Και τότε ήταν που αποφάσισε να αφήσει τον Άρη (61 συμμετοχές, 4 γκολ) για τον Απόλλωνα Σμύρνης και στη συνέχεια αναχωρήσει με «μόνιμο» εισιτήριο για την Ιταλία.

Με τους «κιτρινόμαυρους» είχε αγωνιστεί και στην Α' εθνική, αλλά σε εποχές που έχουν μείνει στο παρελθόν και καλύτερα έτσι. Και για τον Άρη και για τον Σουνά. Ό,τι δεν βρήκε όμως στην Ελλάδα, βρήκε στην Ιταλία, όπου τον οδήγησε το κάρμα του, μακριά από συνεντεύξεις, προβολή κι ας μην μπήκε ποτέ στην κατηγορία «τι έκαναν το Σαββατοκύριακο οι Έλληνες του εξωτερικού».



Ο ποδοσφαιριστής από την Πορταριά της Χαλκιδικής, ήταν ανέκαθεν ήταν χαμηλών τόνων και προσπαθούσε να αναδείξει το ταλέντο του, πλέον φαίνεται ότι το καταφέρνει, καθώς στον επιθετικό τομέα είναι παραγωγικός, έχοντας σκοράρει πέντε γκολ έως τώρα.

Κόντρα σε Κροτόνε και Καζερτάνα πέτυχε από δύο τέρματα και ορέγεται να σπάσει το δικό του ρεκόρ με τα 15 γκολ, που είχε τη σεζόν 2022-2023 φορώντας τη φανέλα της Καταντζάρο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.